Telefon: 78 KORONA
		SMS: 30 2 KORONA
		E-mail: info@koronaradio.hu
	
"Bodzaládé" recepteket vadásztunk ma reggel a KORONAfm100-on. Matild ajánlatát szavaztuk meg a legjobbnak! Íme hallgatónk Epres-bodzás szörpje!

Hozzávalók:
•    3 kg kristálycukor
•    3.5 l víz (a bodza áztatásához)
•    fél kg eper
•    5 dl víz (az eper turmixolásához)
•    30 db bodzavirág
•    6 szál menta
•    6 ág citromfű 
•    30 g citromsav
•    1 csomag befőtt tartósító (szükség szerint)
Így készíti Matild:
A 3,5 liter vízben egy napot áztatjuk a bodzát.
Másnap felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a menta és a citromfű ágacskákat.
15 perc forralás után leszűrjük, a virágokat kinyomkodjuk.
Az epret  fél liter vízzel összeturmixoljuk, a leszűrt bodzalébe öntjük.
Hozzáadjuk a citromsavat, rövid ideig összeforraljuk, még forrón üvegekbe töltjük.
Amit frissen fogyasztunk, abba nem teszünk tartósítót, csak abba, ami a spájzba kerül télire. Így ez frissen fogyasztható ital és eltevős szörp is egyben.
Egészségetekre! :-)
A sípszó után hagyjon üzenetet!