Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
"Bodzaládé" recepteket vadásztunk ma reggel a KORONAfm100-on. Matild ajánlatát szavaztuk meg a legjobbnak! Íme hallgatónk Epres-bodzás szörpje!
Hozzávalók:
• 3 kg kristálycukor
• 3.5 l víz (a bodza áztatásához)
• fél kg eper
• 5 dl víz (az eper turmixolásához)
• 30 db bodzavirág
• 6 szál menta
• 6 ág citromfű
• 30 g citromsav
• 1 csomag befőtt tartósító (szükség szerint)
Így készíti Matild:
A 3,5 liter vízben egy napot áztatjuk a bodzát.
Másnap felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a menta és a citromfű ágacskákat.
15 perc forralás után leszűrjük, a virágokat kinyomkodjuk.
Az epret fél liter vízzel összeturmixoljuk, a leszűrt bodzalébe öntjük.
Hozzáadjuk a citromsavat, rövid ideig összeforraljuk, még forrón üvegekbe töltjük.
Amit frissen fogyasztunk, abba nem teszünk tartósítót, csak abba, ami a spájzba kerül télire. Így ez frissen fogyasztható ital és eltevős szörp is egyben.
Egészségetekre! :-)
A sípszó után hagyjon üzenetet!