Hagyományos vasárnapi menü helyett - készíts egy kínai fogást!
Szerző: Lukács Kata, – 2013-11-03 11:57:06
Ha már herótod van, a szokásos vasárnapi ebédtől, és a húsleves pörkölt összeállítás helyett kipróbálnál valami újat, akkor lepd meg a családot, egy fincsi Édes savanyú csirkével!
A szószhoz: 1 evőkanál keményítő 2 evőkanál paradicsomsűrítmény 2 gerezd fokhagyma csípős paprika, chili (szabadon választott) 5 evőkanál borecet 5 evőkanál cukor 1 kávéskanál só 10 evőkanál víz
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, ugyanígy teszünk a paradicsommal, az uborkával, a répával is a paprikát felcsíkozzuk. A szószhoz valókat összekeverjük. Kevés olajat hevítünk, beledobjuk a csirkedarabokat, 2 percig kevergetve sütjük. Ezután a többi zöldséget adjuk hozzá, 2 percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a szószt, és kevergetve addig pároljuk az egészet, amíg a szósz átlátszóvá válik. Párolt rizzsel tálaltjuk.
A sípszó után hagyjon üzenetet!