Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Málnahabos piskóta
Hozzávalók:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A málnahabhoz:
15 dkg málna
5 kanál porcukor
1,5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Kezdd a piskótával, amíg az sül, elkészítheted a málnahabot. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd simára a cukorral. A fehérjéket a csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatos, de gyors mozdulatokkal keverd a sárgájához. Ezután szitáld hozzájuk a sütőport, a lisztet és a vaníliás cukrot, és keverd homogén masszává az egészet. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Amíg szépen sül, fogj neki a málnahabnak! A málnaszemeket mosd át jó alaposan, majd törd össze őket villával, de a legjobb, ha egy konyhai mixerben összedarálod őket.
Most jöhet a tejszín: egy kanál porcukor társaságában kezdd el felverni, majd add hozzá a habfixálót, és verd kemény habbá. Add hozzá a málnákat, keverd össze jól, majd kóstold meg, és ízlésednek megfelelő mértékben adagolj még hozzá cukrot és vaníliás cukrot. Ha megsült a piskóta, akkor kend meg vele a tetejét, vagy ha tekercset készítesz, akkor először a még meleg tésztalapot enyhén vizes konyharuhával tekerd fel, és úgy hagyd kihűlni, majd tekerd ki a ruhából, kend meg a habbal, végül óvatosan újra tekerd fel.
A sípszó után hagyjon üzenetet!