Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Ha édesszájú vagy, kóstold meg a Málnahabos piskótát!

Szerző: Lukács Kata, femina.hu – 2014-05-18 15:41:25

Málnahabos piskóta

Hozzávalók:

6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só


A málnahabhoz:
15 dkg málna
5 kanál porcukor
1,5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló


Elkészítés ideje:
Egy óra.


Elkészítés menete:
Kezdd a piskótával, amíg az sül, elkészítheted a málnahabot. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd simára a cukorral. A fehérjéket a csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatos, de gyors mozdulatokkal keverd a sárgájához. Ezután szitáld hozzájuk a sütőport, a lisztet és a vaníliás cukrot, és keverd homogén masszává az egészet. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Amíg szépen sül, fogj neki a málnahabnak! A málnaszemeket mosd át jó alaposan, majd törd össze őket villával, de a legjobb, ha egy konyhai mixerben összedarálod őket.



Most jöhet a tejszín: egy kanál porcukor társaságában kezdd el felverni, majd add hozzá a habfixálót, és verd kemény habbá. Add hozzá a málnákat, keverd össze jól, majd kóstold meg, és ízlésednek megfelelő mértékben adagolj még hozzá cukrot és vaníliás cukrot. Ha megsült a piskóta, akkor kend meg vele a tetejét, vagy ha tekercset készítesz, akkor először a még meleg tésztalapot enyhén vizes konyharuhával tekerd fel, és úgy hagyd kihűlni, majd tekerd ki a ruhából, kend meg a habbal, végül óvatosan újra tekerd fel.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó