Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Mézes-gyömbéres csirkemell
Hozzávalók:
4 egész, csontozott csirkemell
2,5 dl 100%-os narancslé
1 dl méz
1-2 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér
1 teáskanálnyi reszelt narancshéj
1 teáskanálnyi szezámmag
1 teáskanálnyi szezámmagolaj
só, frissen őrölt bors
olaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A csirkén, szezámmagon és az olajokon kívül mindent keverj össze jól egy tálban, majd tedd félre, amíg megtisztítod és nagyjából egyforma vastag szeletekre vágod a csirkét - érdemes körülbelül ujjnyi vastag szeletekre vágni, hogy hamar átsüljön. Ha ezzel megvagy, jó alaposan dörgöld be a húst a páccal, majd tedd 20-25 percre a hűtőbe. Miután ez letelt, forrósíts egy kis olajat egy alkalmas serpenyőben, majd pirítsd meg benne a hús mindkét oldalát.
Amikor már szépen megpirult, a pácos tálkában maradt szósszal öntsd nyakon, főzd vele még egy-két percig, majd szedd ki egy tányérba a húst. A serpenyőben maradt pácos olajhoz add hozzá a szezámmagolajat, szórd bele a szezámmagokat, pirítsd át pár pillanat alatt, majd locsold meg ezzel a csirkét, és már kész is vagy.
A sípszó után hagyjon üzenetet!