Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Kelesztés nélküli kakaós csiga
Hozzávalók:
18-20 db csigához:
25 dkg túró
25 dkg liszt
0,5 dl tej
5 evőkanál olaj
csipet só
1/2 csomag sütőpor
10 dkg porcukor (vagy édesítőszer)
2 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
1-2 evőkanál olaj a tészta lekenéséhez
kakaó
porcukor
vaníliás cukor
Elkészítés:
Tálba tesszük a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel elkezdjük keverni. Pár perc után állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd az olajat is. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel összegyúrjuk.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk,( kb: fél cm) majd lekenjük az olajjal.
Az ízlés szerinti mennyiségű kakaót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen megszórjuk vele az olajjal lekent tészta tetejét. Ezután feltekerjük a tésztát (mint a bejglit), majd kb. 1 cm-es csigákra feldaraboljuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a csigákat. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt a langyosra hűlt csigákat ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
A sípszó után hagyjon üzenetet!