Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Fincsi kakaós csiga másképp!

Szerző: Füstös Éva, – 2014-10-23 09:22:22

Kelesztés nélküli kakaós csiga

 Hozzávalók:

18-20 db csigához:

    25 dkg túró

    25 dkg liszt

    0,5 dl tej

    5 evőkanál  olaj

    csipet só

    1/2 csomag sütőpor

    10 dkg porcukor (vagy édesítőszer)

    2 csomag vaníliás cukor

    A töltelékhez:

    1-2 evőkanál olaj a tészta lekenéséhez

    kakaó

    porcukor

    vaníliás cukor

 

Elkészítés:

 Tálba tesszük a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel elkezdjük keverni. Pár perc után állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd az olajat is. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel összegyúrjuk.

 Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk,( kb: fél cm) majd lekenjük az olajjal.

 Az ízlés szerinti mennyiségű kakaót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen megszórjuk vele az olajjal lekent tészta tetejét. Ezután feltekerjük a tésztát (mint a bejglit), majd kb. 1 cm-es csigákra feldaraboljuk.

 Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a csigákat. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

 Tálalás előtt a langyosra hűlt csigákat ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó