Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Fincher: Madonna a Sixtusi kápolnám

Szerző: Vörös István, – 2010-10-18 14:58:29

Nemrég egy filmpromóciós interjúban kérdezték David Finchert, a Facebook alapítása körüli balhékat vászonra vivő The Social Network rendezőjét, eddigi pályafutásáról. Fincher elmondása szerint mérföldkövek voltak azok a videoklipek, melyekben karrierének első éveiben a könnyűzene legnagyobb sztárjait koordinálta.



Fincher a sikerhez vezető úton együtt dolgozott az Aerosmith-tel, a The Rolling Stones-szal, George Michaellel és popkirálynő Madonnával is. A dívával való munkakapcsolatát firtató kérdésre Fincher azt válaszolta, hogy "Madonna az én Vatikánom, a Sixtusi kápolnám".



A The Social Network rendezője a kilencvenes évek elején készített több zenei videót Madonnának, abban a korszakban, amikor az énekesnő letette annak a klasszikus Madonna-jelenségnek az alapköveit, melyek mára a díva mítoszának szerves részévé váltak: ilyen volt a Like a Prayer album és klip vallási botránya, a poptörténelem egyik legsikeresebb turnéja, és a szakma által elismert videók, melyek közül az Oh Father, az Express Yourself és a Vogue is Fincher keze munkáját dicséri. Nem beszélve az egyik elfeledett dalként, ám annál zseniálisabb videóklipként jegyzett Bad Girl kisfilmjéről, melyben vendégszerepel Christopher Walken is.



Forrás: L\'Express
Írta & fordította: Vörös István (Korona FM100)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó