Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Félmillió égővel díszítették fel karácsonyra a házukat

Szerző: Korsós Éva, – 2013-11-27 20:44:44

A Guinness-szerkesztőség is megerősítette, hogy rekordot döntött az az ausztrál család, aki félmillió karácsonyi égővel díszítette fel a házát. Az áramot a helyi társaság fizeti, a család viszont belépőt kér az érdeklődőktől, amelyet aztán jótékony célra ajánl fel.



A canberrai Richards család egészen pontosan 502 ezer 165 égőt használt fel otthona ünnepi külső megvilágításához.

Richards-ék 2011-ben kerültek először a rekorderek közé, akkor 331 ezer 038 darab színes égővel díszítették fel az ausztrál főváros Forrest nevű kerületében álló házukat. Tavaly azonban megfosztották őket a címtől, a New York állambeli LaGrangeville-ben élő Gay család ugyanis 346 ezer 283 égővel világította ki házát.

Richards-ék több mint 50 kilométernyi kábellel befuttatott házát a hétvégétől vehetik szemügyre az érdeklődők. A befolyó összeget jótékonysági célra fordítja a család. David Richards szerint a szomszédok többsége örül a kivilágításnak, de akadnak olyanok is, akik a 2011-es rekord óta nem állnak szóba vele.

A háromgyermekes édesapa elmondta, hogy az égőket a család vásárolta meg és az egyik helyi áramszolgáltató cég vállalta magára a kivilágítás költségeit - nagyjából 2500 ausztrál dollárt (505 ezer forintot) - a következő hónapra.

(retrofm)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó