Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Farsangi fánk: így lesz tökéletes

Szerző: Lukács Kata, fenima.hu – 2014-02-06 16:43:15

A farsangi időszakban két fix pont van: a beöltözős mulatságok és a frissen sült fánk, lehetőleg sok-sok lekvárral és porcukorral a tetején.

Hozzávalók:


50 dkg búzaliszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
5 dkg vaj
2 dkg porcukor
3 tojás
olaj


Elkészítés ideje:

Két óra.


Elkészítés menete:


A tejet langyosítsa meg, keverje el benne a porcukrot, morzsolja bele az élesztőt, majd meleg helyen haggya felfutni. Amíg ez lezajlik, mérje ki a többi hozzávalót és válassza ketté a tojásokat, hogy utána ne kelljen majd kapkodni. A felfutott élesztőt keverje a liszthez, adja hozzá a vajat és a tojások sárgáját, dolgozza jól össze őket, majd egy konyharuhával fedje le, és tegy félre kelni.


Nagyjából 50-60 perc múlva a duplájára kell nőnie, ekkor vedd elő a gyúródeszkádat, kicsit lisztezd be, nyújtsd jó ujjnyi vastagra a tésztát, és szaggass belőle kis fánkokat. Ezeket tedd meleg helyre még 20 percre, majd nyomkodd be a tetejüket. Egy serpenyőben forrósíts olajat, pirítsd aranybarnára a fánkok mindkét oldalát, majd vedd ki őket, és csepegtesd le róluk az olajat. Ezután már nincs más dolgod, mint jól megszórni őket porcukorral.

Jó étvágyat!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó