Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
A farsangi időszakban két fix pont van: a beöltözős mulatságok és a frissen sült fánk, lehetőleg sok-sok lekvárral és porcukorral a tetején.
Hozzávalók:
50 dkg búzaliszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
5 dkg vaj
2 dkg porcukor
3 tojás
olaj
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A tejet langyosítsa meg, keverje el benne a porcukrot, morzsolja bele az élesztőt, majd meleg helyen haggya felfutni. Amíg ez lezajlik, mérje ki a többi hozzávalót és válassza ketté a tojásokat, hogy utána ne kelljen majd kapkodni. A felfutott élesztőt keverje a liszthez, adja hozzá a vajat és a tojások sárgáját, dolgozza jól össze őket, majd egy konyharuhával fedje le, és tegy félre kelni.
Nagyjából 50-60 perc múlva a duplájára kell nőnie, ekkor vedd elő a gyúródeszkádat, kicsit lisztezd be, nyújtsd jó ujjnyi vastagra a tésztát, és szaggass belőle kis fánkokat. Ezeket tedd meleg helyre még 20 percre, majd nyomkodd be a tetejüket. Egy serpenyőben forrósíts olajat, pirítsd aranybarnára a fánkok mindkét oldalát, majd vedd ki őket, és csepegtesd le róluk az olajat. Ezután már nincs más dolgod, mint jól megszórni őket porcukorral.
Jó étvágyat!
A sípszó után hagyjon üzenetet!