Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Elodázhatatlanná vált a kalocsai faállomány fiatalítására

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-09-22 12:15:07

Hétfőn, elsősorban a belváros lakosságát célozta meg az a fórum, amelyen többek között direktben lehetett volna kérdezni a Szentháromság téren folyó felújításról az illetékeseket, azonban úgy tűnt, interneten ez izgalmasabb, mint élőben.De volt itt szó más fajsúlyos kérdéskörről is!

hirdetés

hirdetés

A fórumon ugyanis a tényleges lakosság részéről rendkívül kevesen jelentek meg, azonban így is felmerült több fontos téma.

Az egyik az egyre látványosabban pusztuló és évről évre balesetveszélyesebbé váló városi faállomány kérdése.

Mint elhangzott, a növények rossz állapota volt a fő oka annak is, hogy a Paprikafesztivál utolsó programjait a várható vihar közeledtével le kellett mondani.

A Parkgondozó Kft-jeként válaszoló Loibl László megerősítette, hogy „fellőtte a piros jelzőrakétákat” és jövőre indítaná a fővárosi fasor cseréjét.

A Szent István utca (fotó: kalocsa.hu)

Dr. Bálint József polgármester a Loibl László Kalocsai Parkgondozó Kft. ügyvezetője által elmondottakra reagálva megerősítette, hogy el kell kezdeni a faállomány koncepciózus fiatalítását.

Loibl a fórumon kitért arra is, hogy megfontolandó, hogy a történelmi hagyományok ellenére az ostorfák helyett más fatípust honosítsanak meg a centrumban.

Az Érsekkert fái - amilyen gyönyörűek, olyan veszélyesek?

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó