Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Bábel érsek szükségrégészetről és a helyben maradó kincsekről

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-09-19 12:51:42

Hétfő koraeste mérsékelt lakossági érdeklődés kíséretében zajlott a városvezetés és az érsekség személyes közreműködésével megrendezett lakossági fórum a kalocsa Városháza dísztermében.

hirdetés

hirdetés

Itt lett volna a remek alkalom, hogy kulturáltan, írta közösségi oldalán Bolvári Ferdinánd házigazda képviselő, kérdezzenek a megjelentektől mindazok, akik online előszeretettel hangoztatják markáns véleményüket a várost érintő kérdésekben.

A fórum első blokkjában az érsekségi beruházások felől lehetett volna kérdezni. Dr. Bábel Balázs főpásztor néhány gondolatban reagált a netes hangokra, majd a Szentháromság tér felújításáról és a feltárt értékek helyben tartására tett erőfeszítéseikről szólt.

Bábel érsek a hétfői kalocsai lakossági fórumon részletesen beszélt a Szentháromság téren kezdett régészeti feltárások szükségéről.

Hozzátette, hogy az Astriceum Érseki Múzeum, amelyben az eddig földből kinyert kincsek java kiállításba fog rendeződni, országosan egyedülálló státuszt ért el a hasonló egyházi intézmények sorában.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó