Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Egyen sárgát!

Szerző: Korsós Éva, forrás:24.hu – 2016-10-14 12:13:33

Az ősz és a tél beköszöntével a napjaink sokszor egyre szürkébbé, egyre monotonabbá válnak. Szürkületben indulunk el otthonról és sötétben érünk haza. Ilyenkor jól esik visszagondolni a nyári meleg napokra, amikor mindent színesnek és olyan élőnek láttunk.

A téli depresszión és úgy általában a szomorúságon sokat segíthet az, ha sárga ételeket eszünk. Ezt persze nem mi mondjuk, hanem a Happy Egg Company kutatása, amely szerint a sárga színű ételek több boldogsághormont szabadítanak fel bennünk, mint más ennivalók.

A pszichológiai magyarázat szerint a színes dolgok eleve jót tesznek a közérzetnek, a sárga szín pedig különösen nagy boldogsággal tölti el az embereket, mivel a legtöbben ilyenkor a melegre, a napfényre és a gyermekkorra asszociálnak. A sárga színt ráadásul az agyunk bal agyféltekéje dolgozza fel, erre található még a boldogságérzetért felelős terület is.

A kedvenc ételeink egyébként nagyjából mind sárga színűek, majd ezt követik a pirosak, a harmadik helyen pedig, valószínűleg nagyrészt a csokoládénak köszönhetően, a barnák állnak.

Az Egyesült Államokban konkrét adatok is vannak arról, hogy melyek a kedvenv sárga ételek, íme a lista:

Omlett

Sajtos makaróni

Palacsinta

Tükörtojás

Citromos torta

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó