Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Édes élvezet: készíts máglyarakást!

Szerző: Lukács Kata, – 2013-10-23 13:06:46

Narancsos-citromos máglyarakás

Hozzávalók 12 adaghoz:

250 g kalács
200 g baracklekvár
A tejes részhez:
500 ml tej
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
vanília eszencia/vaníliás cukor
A tojássárgás részhez:
5 db tojássárgája
70 g cukor
A párolt almához:
700 g alma
30 g cukor
1 db citrom leve
1 db narancs leve
1 késhegynyi őrölt fahéj
A habhoz:
70 g cukor
5 db tojásfehérje





1. Először egy kb 23x33cm-es tepsit kivajazunk, félretesszük. Fogjuk a kalácsot, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.

2. A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom és narancs héját, valamint a vaníliaeszenciát, végül felforraljuk az egészet.

3. Ha felforrt, ráöntjük a kalácsokra. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.

4. Most a tojássárgát alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd ezt is a kalácsokhoz forgatjuk.

5. Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kalácsos keveréket, és finoman lenyomkodjuk.

6. Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a citrom, a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal.

7. A párolt almát a tepsibe, a kalácsra rétegezzük, elsimítjuk.

8. Ha kihűlt, a baracklekvár felével lekenjük az egészet, majd 180 C-ra, kb 20 percre sütőbe tesszük.

9. Végül a tojáshabot készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük. A kész habhoz egy fakanál segítségével, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a maradék baracklekvárt úgy, hogy csíkos maradjon a hab.

10. Most a habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, porcukorral meghintjük, és 170 C-on, kb 10 perc alatt készre sütjük és a végén kockákra szeletelve tálaljuk.



A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Őszi unaloműző programok


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó