Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Dunakeszin repült nagyot az Európa-bajnok Nádas

Szerző: Gábor János, – 2011-05-22 07:21:25

Igazi gépkülönlegességek várták a kilátogatókat a Dunakeszi repülőnapon. Egy valódi kuriózumot, Kvasz András 1911-ben épült repülőgépének a tökéletes, működőképes mását is megcsodálhatták az emberek. A szervezők szerint ez a reptér történetének legnagyobb szabású ilyen eseménye, és elégedettek is voltak az eredménnyel.



Természetesen a látványos bemutatók sem hiányozhattak. A kalocsai Europairventure-ről ismert Nádas Tamás is mutatott be lélegzetelállító mutatványokat. Az Európa-bajnok műrepülő szerint óriási élmény egy ilyen gépet vezetni és uralni. „Félelemérzet nincs, számomra ez inkább egy boldogságérzet, amikor beül az ember a repülőbe, megszületik, megszűnik körülöttem a világ, csak a repülés van, mintha nem is lenne más.”, mondta Nádas.



Aztán jött Kvasz András matuzsálemi gépének modellje - néhány métert meg is tett a földön, de a levegőbe nem emelkedett. Megépítője szerint csak egyelőre. „Én addig fogok ezzel kísérletezni, míg ez fel nem emelkedik, én meg vagyok győződve róla, hogy ez a maga korában ment, úgyhogy most is mennie kell, és ne vegyék nagyképűségnek, de a szerencsétlen Kvasz Bandi még egy könyvben sem volt leírva, hogyan kell repülni, mindent maguknak kellett kitalálni, nekem pedig van párszáz repült órám van.”, magyarázta Révy László, oldtimer szakértő, pilóta.

atv.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó