Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

DiCaprionál elgurult a gyógyszer

Szerző: Gábor János, – 2011-10-22 21:02:45

Számos celeb mellett Leonardo DiCaprio is kiakadt, amikor a lakosság védelmének címén másfél tucat egzotikus vadállatot mészároltak le az Ohio állambeli Zanesville-ben. Az újabban a J. Edgar c. moziban látható sztár Twitteren tett kifakadása nem meglepő, hiszen lelkes támogatója a WWF veszélyeztetett fajok megmentésére szakosodott hálózatának, az ún. Conservation Action Network-nek, amely "Save Tigers" nevű kampányában segédkezett, olyannyira, hogy tavaly májusban kerek 1 millió dollárral meg is dobta őket.



Az ohioi hatóságok rendőrei és más hivatalos erői azután kaptak tűzparancsot, hogy egy magánállatkertet üzemeltető személy 50 vadállatot engedett szabadon, mielőtt öngyilkosságot követett el. A tanácstalanul kószáló különleges egyedek közül összesen 18 bengáli tigrist lőttek agyon a település környékén.



"Szomorú, ami történt és bizonyítja, hogy komolyabb szabályozásra van szükség a vadállatok és az emberek védelmében, MOST" - írta a Twitteren DiCaprio, aki egyúttal felkérte követőit, hogy támogassák a WWF tigirseket segítő szárnyát. Ezzel egybehangzó közleményt tett közzé az új szabályozást szintén sürgető PETA is, amely szerint az ohioi eset "tragikus példája annak, hogy milyen rosszra fordulhatnak a dolgok, ha közembereknek engedélyezik vadállatok tartását".

A világon mára 3200 alá csökkent a vadon élő tigrisek száma...

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó