Magazin
Csípd fel a Salsa szószt!
Szerző: Lukács Kata, femina.hu – 2017-03-11 16:00:26
Nem kell többé a boltban megvennie a mexikói konyha sztárját a salsa szószt, ragadjon fakanalat és kötényt és készítse el saját kezűleg.
Hirdetés
Hirdetés
Salsa szósz
Hozzávalók:
25 dkg hámozott paradicsom/ pürét is használhat.
1 kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
1 chili paprika
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál oregánó
1 mokkáskanál bors
1 mokkáskanál só
Elkészítés:
A vöröshagymát, a paradicsomot (de lehet püré is) és a kaliforniai paprikát vágd kis kockákra, a chilit karikázd fel. Hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát, közben dobd hozzá a zúzott fokhagymát is. Add hozzá a zöldségeket, majd fűszerezd sóval, borssal, oregánóval és chilivel.
Közepes lángon, lefedve főzd a szószt tíz percig. Közben tedd hozzá a cukrot, és többször kevergesd meg. Ha szükséges, önts hozzá kevés vizet is. Feltétlenül kóstold meg, ha kell, még fűszerezd. Óvatosan bánj a csípős ízekkel, inkább többször tégy hozzá chilit. Ha marad belőle, zárható dobozban tárold a hűtőben.
Ha rajong a pikáns ízekért, jalapeno paprikát is keverhet hozzá.
Jó étvágyat!
A sípszó után hagyjon üzenetet!