Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Csak valóra vált a sci-fi!

Szerző: Gábor János, forrás: erdekesvilag.hu – 2014-05-03 15:02:45

Öt éven belül már a piacon lesznek a vezető nélküli járművek, amelyek nem csak az autózást, de a gazdaságot és a várostervezést is újraírhatják. Az élen nem a személyautók, hanem a munkagépek vannak.

Sergei Brin, a Google társalapítója szerint akár egy év múlva is piacra dobhatnák az első vezető nélküli autókat, de legkésőbb öt éven belül már bárki által elérhetőek lesznek az automatizált gépkocsik. Hasonló véleményen vannak angol kutatók is, akik szerint 15 év múlva már minden második gépjármű vezető nélküli rendszerekkel gördül majd ki az autógyárakból. Bár az emberek fantáziáját a személyautók kötik le, a kutatások élén a teherautók és munkagépek állnak, itt lesznek ugyanis először gazdaságosak a vezető nélküli rendszerek.

A Google sofőr nélküli autói már 2012-ben 300.000 kilométeres távot tettek meg sikeresen. A rendszer egy szinte teljesen vak sofőrt vezet el automatikusan a forgalomban az előre programozott célállomásig (lsd. a videót, alább!). A technológia már készen áll, már csak a szigorú technológiai és biztonsági előírásoknak kell teljesülnie.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó