Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Bud Spencer halálhírét keltik a neten

Szerző: Vörös István, – 2013-02-10 14:05:06

Pénteken indították útjára azt a hírt, ami a magyar facebookozók között is töretlenül terjed, de úgy tűnik, szerencsére nem igaz: nem halt meg Carlo Pedersoli, a pofonosztó színész, erről ugyanis egyetlen komoly híroldal sem számolt be. Érdekesség, hogy a hír sokak által idézett cáfolata is kamu.



"Ma reggel a szerettei holtan találták a világ egyik legnagyobb színészét az ágyában. Váratlanul érte a szeretteit és az orvosát az eset, nem volt a tragédiára utaló jel" - olvasható az egyik olyan hírben, melyet bár csak ma 10:51-kor tettek közzé, máris több mint 21 ezren lájkolták és/vagy osztották meg. A hír azután kezdett el terjedni, hogy pénteken valaki létrehozott a Facebookon egy "RIP Bud Spencer" oldalt, ami aztán gyorsan gyűjtötte a csatlakozókat.

Mivel a hírről egyetlen komoly hírügynökség vagy lap sem számol be, a hír valószínűleg sajtópaca sajtókacsa - ugyanakkor a cáfolata is az. Az Urbanlegends.hu azt írja: a színész képviselőinek cáfolatot közzétévő MediaMass egy olyan szatirikus lap, amelyen tucatjával találhatunk hasonló híreket. Van halálhír-tagadó cikkük – ugyanazzal a szöveggel, dátummal és illusztrációval – Bud Spencer mellett Jean Renóról, Michael Jordanről és Rick Astleyről is. A blog szerint a tanulság az, hogy nemcsak az interneten terjedő egyenhalálhírekkel érdemes óvatosan bánni, hanem az ugyanitt terjedő egyencáfolatokkal is.

(hvg.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Bepirosodott Magyarország


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó