Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Búcsú Leslie Nielsentől

Szerző: Vörös István, – 2010-11-29 10:48:21

Elhunyt Leslie Nielsen kanadai-amerikai színész. A Csupasz pisztoly-filmek sztárját 84 éves korában, családja körében érte a halál.


Leslie Nielsent az elmúlt másfél hétben tüdőgyulladással kezelték a floridai Fort Lauderdale-ben, ám állapota nem javult. A 84 éves színész békében, családtagjai körében tért örök nyugalomra - mondta a Vancouver Sun-nak Doug Nielsen, a színész unokaöccse. Leslie Nielsen halálát a tüdőgyulladás szövődményei okozták.

A színész Leslie William Nielsen néven látta meg a napvilágot, 1926. február 11-én, Kanadában. Bár elsősorban vígjátékai miatt ismerte és szerette a világ, karrierje kezdetekor még nem volt ünnepelt komikus. Első filmszerepét az 1956-os Váltságdíj című krimiben kapta. Ezt követte Adams kapitány szerepe a szintén 1956-os Tiltott bolygó (Forbidden Planet) című sci-fi klasszikusban, amelyet sokan az ötvenes évek legjobb fantasztikus filmjének tartanak.

Később fordult csak a számára sikert és világraszóló ismertséget hozó vígjátékok és filmparódiák felé. Ő volt a főszereplője a Nagyon különleges ügyosztály című amerikai vígjátéksorozatnak, valamint az Airplane! és a Csupasz pisztoly című filmeknek.

Kétszer jelölték Emmy-díjra, először 1982-ben, a Nagyon különleges ügyosztályért sorozatban nyújtott alakításáért, majd 1989-ben, vendágszerepléséért a Day by Day című vígjátéksorozatban.



A Csupasz pisztoly egyik felejthetetlen jelenete a humorista főszereplésével

Leslie Nielsen négyszer nősült, első felesége Monica Boyer volt (1950–1956), majd Alisande Ullmant vezette oltár elé, vele 1958–1973-ig élt együtt. Harmadik neje, Brooks Oliver két évig volt a társa (1981–1983). Jelenlegi, negyedik felesége, Barbaree Earl 2001-ben ment hozzá a színészhez.

(hvg.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó