Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Boldog Szülinapot Szekeres Adriennek!

Szerző: Lukács Kata, femina.hu/wikipedia.org – 2016-10-06 15:39:50

1973-ban született Szekeres Adrienn énekesnő, különleges hangjával kiemelkedő sikereket ért el korábbi zenekarával, a Unisexszel, 97’ben megjelent az Unisex első albuma immár Adriennel Szebb holnap címmel. A lemezről 5 dalt tűztek műsorukra a különböző rádióállomások (Szebb holnap, Mindenre készen, Száguldj velem, Úgy szeress, Itt a nyár újra).

Hirdetés 

Hirdetés 

Szekeres Adrient 1997-ben a közönség szavazatai alapján a Az év énekesnője díjjal jutalmazták. Ezután következett a Csoda az élet korong, amelyen olyan slágerlistás darabok kaptak helyet, mint a Hív a nagyvilág és a Csoda az élet.

Adriennek 2001-ben megjelent első szólóalbuma Futok a szívem után címmel.

Magánéleti boldogságát szintén a zenének köszönheti, férjét Kiss Gábort munka közben ismerte meg, két gyönyörű kislányuk van: Jázmin és Emília.

Férje, Kiss Gábor és szövegírótársa, Simon Attila megírta Adriennek a Híd a folyót című dalt, melyhez partnerként Dobrády Ákost kérték fel. A dal és a hozzá készült videoklip 2004 márciusában a slágerlisták élén debütált.

2006. május 25-én a Thália Színházban tartotta meg az Olthatatlanul lemezbemutató koncertjét, melyen 20 tagú szimfonikus zenekar kísérte Adrient. Ezen az estén volt a premiere Nagy Tibor és Turczi István Kikötők című dalának is, melyet Adrien Gáspár Lacival énekelt, és ami később hónapokon át szerepelt a rádiók játszási listáján előkelő helyen.

Egy évvel később megjelent harmadik albuma, az Olyan, mint Te, amely négy hét alatt arany majd platinalemez lett. A korong első kislemeze, a címadó dal lett Adrien eddigi legsikeresebb zenéje. 2007-ben a legtöbbet játszott magyar dal a rádiókban és a YouTube-on is az egyik legnézettebb magyar videoklip, több mint 4 millió alkalommal nézték meg.

Nagy álma teljesült az énekesnőnek, tavaly novemberben ugyanis duettet énekelt Andrea Bocellivel november 22-én az Arénában. Amire Szekeres Adrienn így emlékezett vissza: „ Ezt a pillanatot örökre a szívembe vésem, de higgyétek el, minden pillanata az együtt énekelt két dalnak csodálatos élmény volt. Andrea Bocelli varázsa nemcsak a hangjában van. Az egész lényében!"

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó