Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Boldog Szülinapot Pásztor Annának!

Szerző: Lukács Kata, origo.hu/starity.hu – 2016-11-26 13:41:53

Ma ünnepli 44. szülinapját Pásztor Anna énekesnő. Igazából nem volt egy lázadó típus gyerekkorában, bevallása szerint csak hiperaktív. Nem volt feltűnési viszketegsége, de napi 24 órában üzemelt, focizott, fára mászott.

Hirdetés 

Hirdetés 

Gitárral, görkorcsolyán, kockás szoknyában, lyukas harisnyával, saját gyártású jelvényekkel ment a sulihoz. Most alterosnak hívnák, de az énekesnő barátaival együtt hippinek érezte magát: kiültek a dombra, és felolvasták a verseiket. Öreg Tyúkok Egyesülete, ez volt a nevük. A Macska című dal ebből az időből származik. 15 évesen írta Pásztor Anna ezt a verset. A közönség nagyon szereti, velük üvölti a slágert.

Ahogy Anna fogalmaz „csináld magad, sufnituning” punk volt, mindenfélét hallgatott. A jelvényeit is ő csinálta, bolhapiacokon vett párat, azokat alakította át, miközben nagypapa szekrényéből öltözködött. Az első kazettája, amire emlékszik, popzenés válogatás volt, a falakon meg a Bravo magazinok középső, dupla oldalai. Madonna, Billy Idol, U2, ilyesmi. Poppal nyitott, a gimnázium első osztályától pedig Depeche Mode, Cure lett a kedvenc, majd később a Sex Pistols, de furcsa módon közben Boy George is bejött, sokféle stílus tetszett neki. Kinézetben pedig már lázadó volt, zöld volt a haja, fekete rúzst viselt.

Gyerekkora érdekes színfoltja, hogy Bereményi Géza lányaként közelről szemlélhette, hogyan születik egy-egy Cseh Tamás–Bereményi-dal Balatonszepezden.

Miután megszerezte érettségi bizonyítványát, felszállt az első buszra, és meg sem állt Londonig. Munkavállalási engedély hiányában csak egy hotelben alkalmazták, amelyet az Üdvhadsereg működtetett, kapott szállást és ételt a munka fejében. Aztán megfertőzte a nagy szerelem, a tánc. Anglia egyik legszínvonalasabb klubjában lépett fel. Itt ismerkedett meg egy jamaicai származású énekes-koreográfus sráccal. Vele és néhány fantasztikus táncossal végigturnézták Európát, utána pedig egészen New Yorkig jutott. Miután hazajött, együtt kezdett dolgozni az öccsével és néhány kiváló dalszerzővel, akikkel megalapították az Anna and the Barbies nevű zenekart.

Hétköznap átlagos anya, amikor a tévében, a színpadon szerepel, őrült frizurákkal előrukkoló díva. Az extrém külsőt nem csak a stylist találja ki ez közös munka. A bolondos öltözködés növeli a nézettséget, mert akad, aki azért kapcsol oda, hogy megtudja, milyen dilis ruhában és fejdíszben van Pásztor Anna.

2014 őszétől a TV2 Sztárban sztár című műsorának szereplője volt és a középmezőnyben végzett. Alig, hogy véget ért a show, máris elkezdődött a TV2 tehetségkutató műsora a Rising Star, melyben Anna kapta az egyik zsűriszéket.

Eközben zenekara is jubileumhoz érkezett 10. szülinapját ünnepelte két éve. Legutóbb a Star Acadamy tehetségkutató zsűrijeként köszönt vissza ismét a képernyőn.  

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó