Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Boldog Szülinapot Meryl Streep színésznőnek

Szerző: Lukács Kata, nlcafe.hu – 2016-06-22 15:40:46

Ma ünnepli 67. születésnapját Meryl Streep Oscar-díjas színésznő. Közel nyolcvan filmben szerepelt, volt, amin sírtunk, volt amin nevettünk, de Meryl Streep mindegyikben lenyűgöző volt. A 3 Oscar-díjas színésznő igazi átváltozóművész, akinek már rengeteg arcát megismerhettük, a Mamma mia! filmben bizonyította, hogy énekelni is tud.

Hirdetés 

Hirdetés 

A legnevesebb felsőoktatási intézményekben szerzett diplomát: a Vassar Főiskolán, illetve a Yale képzőművészeti szakán 1975-ben. Nagyon korán felfedezték, hogy könnyen tanul, gyorsan megjegyzi a szövegeket és nagyszerűen utánoz akcentusokat. Semmi perc alatt tanult meg hajót navigálni, és az ír táncot is elsajátította, de gyakorlatilag bármit képes megtanulni igen rövid idő alatt, ha egyszer rászánja magát.

19 Oscar-jelöléssel rekordernek számít

Összesen 259 díjra jelölték, és ebből 171-et kapott meg. De talán a rajongók számára ez a legközismertebb tény Meryl Streepről.

Címlaptörténelmet írt

Meryl Streep a legidősebb Vogue-címlaplány volt a maga 62 évével. Az amerikai kiadás 2012. januári számának képei bizonyítják, hogy a valódi szépség, amely belülről fakad, botox és mindenféle plasztikai beavatkozások nélkül tud leginkább érvényesülni.

Streepnek is volt civil foglalkozása, pincérnőként dolgozott a Hotel Somersetben a New Jersey állambeli Somerville-ben. Az egyetemi évei alatt már szerzett rutint, akkor pincérnőként és gépíróként kereste a kenyerét, hogy fizetni tudja a tanulmányokat.

Sigourney Weaver lekörözte

Majdnem megkapta a főszerepet az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál című filmben, ami végül barátjához és osztálytársához, Sigourney Weaverhez vándorolt. Streep ugyanakkor szintén hozzájárult a sorozat sikeréhez. Évekkel később, amikor A végső megoldás: Halál különleges effektjeinek egy részét a forgatás után Angliában készítették, és szükség lett volna Weaverre, hogy formába önthessék a fejét egy jelenethez. A színésznő azonban időközben visszatért az Egyesült Államokba, így a filmesek kénytelenek voltak Weaver fejprotézise helyett Streep stúdióban maradt kobakját használni.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó