Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Boldog Szülinapot iPhone!

Szerző: Lukács Kata, mti.hu/ hvg.hu – 2017-01-09 10:40:37

2007-ben Steve Jobs bemutatta az Apple első okostelefonját, az iPhone-t, a Macworld konferencián. Ugyanebben az évben június 29-én lehetett először megvásárolni.

Hirdetés

Hirdetés 

Rengeteg felhasználót és sok milliárd dollárt hozott az Apple-nek a Steve Jobs által bemutatott, azóta több sikeres modellfrissítést megélt iPhone. A készülék megreformálta az okostelefonok világát.

Mai szemmel nézve egy igen korlátozott eszköz volt az első iPhone. Csupán egy amerikai szolgáltató hálózatában, csak EDGE adatforgalommal 4 és 8 GB-os variációkban volt elérhető, videó felvétel és MMS nélkül, igen magas áron. Mégis, gyártásának leállításáig 6 milliónál is több fogyott el belőle. Időközben új funkciókat kapott, megjelent az AppStore és szépen sorjában megszületett az eszköz, amit ma úgy hívunk okostelefon.

A készülék nemcsak azok mobilozási szokásait változtatta meg, akik vettek belőle, az iPhone megreformálta a teljes iparágat: megváltoztatta az Android rendszer irányát, bedöntötte a későn ébredő Nokiát és a BlackBerry-gyártó RIM pénzügyeit és egy teljesen új szegmenst hozott létre. Az öt év alatt eladott kb. 250 millió iPhone több mint 150 milliárdos bevételt hozott az Apple-nek.

Az első iPhone-t Steve Jobs úgy mutatta be, hogy egy “nagyképernyős, érintésvezérelhető iPod, egy forradalmi mobiltelefon és egy áttörést jelentő internetes kommunikátor” egyvelege, ami mindent meg fog változtatni. Az első iPhone volt a kategóriateremtő, ezt senki sem veheti el tőle és mai napig a fekete-ezüst hátlapjával az egyik legszebb.

Nagy koponya volt Steve Jobs, sokat tanulhattunk tőle, köztük az egyik legfontosabb a „Gondolkozz másképp” elv, ültesd át a mindennapjaidra, legyen az a cél, hogy hogyan tudsz megoldani bizonyos szitukat, ne a kifogásokat keresd!

Szenteljen az életéből 123 percet a 2015-ös Steve Jobs életrajzi filmre, észbontó!  

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó