Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Boldog 48. szülinapot Ákos!

Szerző: Lukács Kata, zene.hu – 2016-04-06 15:30:31

1968-ban született Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, énekes-előadóművész. A magyar zenei élet egyik meghatározó előadója. Az egykori Bonanza Banzai énekese, szövegírója, zeneszerzője, majd szólistaként is népszerű és termékeny előadó a kilencvenes évektől napjainkig.

Hirdetés 

Hirdetés 

A Bonanzával kilenc, szólistaként tizennyolc magyar nyelvű és hat angol albumot készített. A magyar kiadványok többsége aranylemez lett, de több platina is van köztük. Magyarországon összes kiadványának együttes eladásai elérik az egymillió példányt.

1995-ben a Vígszínház-ban bemutatták Bertolt Brecht „Baal” című darabját, az előadáshoz Eszenyi Enikő rendező felkérésére írt zenét.

1998-ban az „Oliver” előadásának főszereplője a Madách Színházban (Bill Sikes). 

 

A Disney felkérésére 1999-ben megírja a Tarzan című egész estés rajzfilm Phil Collins által jegyzett dalainak műfordításait. A magyar verziót ő maga énekli szalagra müncheni stúdiójában.

A U2 koncertjének vendégeként a Népstadionban lépett fel. Angol nyelven is megjelenik első szólólemezének anyaga, So Much Larger címmel.

Az egyik világhírű brit cipőgyár névre szóló bakancsot ajándékoz Ákosnak.

Ma reggel debütált az UGYANÚGY, klippremier pedig a saját YouTube csatornán. A klip a MÉG EGYSZER lemezborítójának tükröződésre épülő ötleteit viszi tovább.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó