Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Bevette Londont a kalocsai torta

Szerző: Mike Szilvia, – 2012-05-13 17:52:28

Londonban könyvelő, főállásban gyerekre vigyáz, de olyan tortákat süt, hogy egy nemzetközi versenyen a legjobbak közé küzdötte fel magát a Londonban élő Király Erika.


– Másfél éve hobbiból kezdtem el tortákat sütni – árulta el Erika, aki közben annyira megszerette a finomságokat, hogy elhatározta: saját vállalkozást indít.
– A házi sütöde hatósági engedéllyel, a lakáson működik. Szerencsére úgy tűnik, hogy nagy sikere van: a londoni magyarok és a helyiek rendszeresen járnak hozzánk a különleges formájú, magyar motívumokkal, például túrórúdival vagy vízilabdázókkal díszített torták miatt – tette hozzá Erika. A fertőrákosi könyvelő nemrég a Cake International 2012 nemzetközi tortaversenyen is megmérettette tudását, méghozzá sikerrel.


– Rengeteg munkám volt a kalocsai tortában, a tervezését januárban kezdtem el. Úgy néz ki, mintha hímezve lenne. Ezt tojásfehérje és porcukor keverékével oldottam meg, hasonló technikával, mint a ruháknál – magyarázta Erika, akinek tortáját a zsűri ezüstéremmel jutalmazta. Az alkotást a Londoni Magyar Kulturális Központban fogják kiállítani.

(blikk.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó