Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Betöltötte a 28-at a barbadosi pophercegnő Rihanna

Szerző: Lukács Kata, femina.hu/ bulistar.hu – 2016-02-20 13:40:42

Nagy buli lesz ma Rihánnáéknál, 28 éves lett a karibi poppacsirta. Reggae zenén nőtt fel, és 7 éves korában kezdett érdeklődni az éneklés felé. A véletlen műve, hogy fölfedezték tehetségét és ezáltal világsztár lett.

Hirdetés 

Hirdetés

Merő véletlen, hogy felismerték a tehetségét és híressé vált. Történt ugyanis, hogy Evan Rogers - aki olyan sztároknak volt a producere, mint Christina Aguilera, Kelly Clarkson, Rod Stewart – éppen Barbados-on nyaralt feleségével és egy ott élő ismerőse azt javasolta neki, hogy hallgasson meg egy rendkívül fiatal, ám de annál tehetségesebb lányt, mert a hangjában ott van a bizonyos „X”, és komoly jövő állhat előtte. Ez a kislány volt Rihanna, aki azonnal meggyőzte Rogers-t. A producer nem sokat tétovázott és azonnal szorgalmazta egy demo anyag elkészítését. Később ez a demo anyag győzte meg Jay-Z-t, aki szerződést ajánlott a lánynak. A sikertörténet azóta is tart.

Legfiatalabb csúcstartó

Ő a legfiatalabb a zenetörténelemben , aki 12 dalával is vezetni tudta az illusztris amerikai Billboard Hot 100-as slágerlistát. Ezek a dalok pedig: SOS, Diamonds, We Found Love, S&M, What's My Name,Love the Way You Lie,Only Girl, Rude Boy, Live Your Life, Disturbia, Take a Bow, Umbrella

És a legfurcsább...

Középiskolás korában részt vett egy tengeralattjáróhadsereg-kiképzésen. Ennek keretein belül Barbados hadseregével képezte magát.

2011 februárjában az Only Girl (In The World) Grammy-díjat nyert a Legjobb Dance Felvétel kategóriában az 53. Grammy-díjátadón. 2011 júniusában Rihanna megkezdte a Loud turnéját,  az énekesnő Magyarországra is ellátogatott, s Budapesten több mint 20 ezer ember előtt lépett fel a Papp László Sportcsarnokban.

Rihanna Barbados tiszteletbeli kulturális nagykövete, emellett ő a második barbadosi zenész, aki Grammy-díjat kapott.

A 2016 indul az Anti World Tour nevű turnéja. Ha egyébként Rihanna rajongó akkor örülhet, mert az énekesnő Európába is jön. Amszterdamban, Prágában és Bécsben is lesz koncertje.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó