Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Betiltották a sört a fesztiválon - a zenekarok tiltakoznak

Szerző: Gábor János, – 2012-07-17 13:11:33

Első ízben idén alkoholtilalmat rendelt el az isztambuli városvezetés és a rend-őrség a török kormány nyomására a hétvégén tartott One Love szabadtéri rockfesztiválra, amelynek a puszta megtartását sem nézték jó szemmel konzervatív iszlám csoportok.

A sörtilalom miatt sokan azzal vádolják az iszlám-konzervatív kormányt, hogy vallási-ideológiai okokból harcol Törökországban az alkoholfogyasztás ellen. A török sajtó szerint a sörtilalom a július 14-15-én tartott fesztiválon fellépői körében sem volt népszerű. A Kaiser Chiefs brit zenekar énekese például tiltakozásul sört osztogatott fellépése közben a rajongóknak.



Az elmúlt tíz évben a rendőrséget egyetlen alkalommal sem kellett mozgósítani az isztambuli One Love fesztivál miatt, holott korábban mindig árultak alkoholt. Az Efes török sörgyár egy nappal a fesztivál kezdete előtt lépett vissza a zenei esemény szponzorálásától. A fesztivál területére elrendelt sörtilalom búsás hasznot hozott a fesztivál területén kívül üzletelő mozgó sörárusoknak.

MTI
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó