Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Belépett a 7. X-be Cher a popzene királynője

Szerző: Lukács Kata, starity.hu / cherilyn.eoldal.hu – 2016-05-20 10:40:19

Ma 70 éves Cher kétségkívül a 20. század egyik ikonikus popsztárja, Minden idők legsikeresebb énekesnője, aki zenei sikerei mellett filmes elismerésekkel is büszkélkedhet. Cher tehetségére akkor derült fény, amikor az iskolában megrendezte az Oklahoma! című musicalt. Ő maga játszotta a férfiszerepeket (mivel a fiúk nem vállalták a szereplést) és énekelt is.

Hirdetés 

Hirdetés 

Ahelyett hogy belemennék a köztudott részletekbe, mint a Sonnyval való házassága, elindulásának háttere, az énekesnő más szemszögből kerül rivaldafénybe. De egy fontos állomást muszáj megemlítenem Sonnyval, egyik legnépszerűbb slágerük az "I Got You Babe" lett a 60-as években. 1972-re már 40 millió eladott lemezük volt és hat Top 10-es slágerük. Egyszer egyszerre öt daluk szerepelt a Top 20-ban – ezt csak Elvis Presley és a Beatles tudta felülmúlni. 

1972-re Cher házassága Sonnyval véget ért. Újabb kapcsolatokba menekült, viszonya volt Marlon Brandoval és Elvis Presleyvel is.

Ugrunk az időben 1998-as albumán, a négyszeres platina és Grammy-díjat nyert Believe-n újabb stílust próbált ki, hatalmas sikert aratott a dance-pop világában. Ő lett az egyetlen nő, aki három évtizeden át mindig elért egy Top 10-es helyezést az amerikai Billboard listán.

 Cher híres továbbá tetoválásairól, ő volt az első nő, aki motívumokkal ékesítette a testét és elfogadottá tette a tetovált női testet a popkultúrában, az első tetkója egy lepke volt virágok közepette, amiket a fenekére karcoltak, szándékosan olyna helyre varratta ahol nem látszik, de később tett róla, hogy a közönség szeme elé kerüljön. 

Az Oscar-díjas díva már számtalan szépészeti beavatkozáson esett át, többek között megműtette az orrát, az arccsontját, sőt, még a lengőbordáitól is megszabadult szoborszerű szépségének megőrzése érdekében, de ismert még a humanitáriánus munkájáról mindig is támogatta – pénzzel és szavakkal is - a harcoló és a veterán katonák jogait, az egészségügyi és AIDS-kutatásokat, a szegénysorsú gyermekek oktatását, valamint számtalan más emberbarát ügyet, ugyanakkor ő a tiszteletbeli szóvivője a Children's Craniofacial Association-nek, akik az eltorzult arcú gyermekeknek és családjaiknak nyújtanak támogatást és reményt. Az énekesnő rendszeresen ingyen koncertjegyeket küld a gyermekeknek és több alapítványt támogat anyagilag

Jelenleg egy, az életét és zenéjét bemutató musicalen dolgozik Rick Elice-szel, amelyen premierjére majd a Broadway-n kerül sor.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Guns N' Roses Budapesten?


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó