Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Így készül a reggel említett bécsi szelet!

Szerző: Lukács Kata, mindmegette.hu – 2014-07-22 11:14:43

Bécsi szelet alias Wiener Schnitzel alias "vinersnicli"

Hozzávalók:

    1-1,5 kg tisztított borjúcomb
    4 egész tojás
    liszt
    zsemlemorzsa
    só
    őrölt bors
    Vénusz olaj a sütéshez



Elkészítés:

A borjúhúst felszeletelem egyszerű vagy duplán vágott szeletekre. A szélüket kissé bevagdosom, és fólia között finoman átklopfolom. A szeletek vastagsága ízlés szerinti, a normális átlagvastagságú legyen, nálam általában 5-6 mm. A szeletek mindkét oldalát sózom, gyengén borsozom, rövid ideig állni hagyom.

A tojásokat felverem, sóval és borssal ízesítem. A hússzeleteket előbb mindkét oldalán lisztbe forgatom, majd a felvert tojásba mártom, végül a zsemlemorzsába teszem, amit mindkét oldalán enyhén rányomkodok, majd lerázom róluk a felesleget.

Egy serpenyőben felforrósítom a megfelelő mennyiségű olajat, és a húst egyszer átfordítva aranybarnára sütöm. A megsült bécsi szeleteket papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olajat eltávolítsam.

Frissen, melegen, negyedbe vágott citromdarabokkal tálalom, köretként rosejbni, szalmakrumpli vagy rizs illik mellé, bármilyen formájában (párolt, gombás, kukoricás, vagy rizi-bizi is lehet). Ízlés szerinti savanyúság is illik hozzá.

Jó étvágyat!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó