Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Bécs-Budapest luxusvonatok indulnak!

Szerző: Gábor János, – 2010-05-10 13:42:28

Bemutatták annak a luxus nosztalgiavonatnak a vagonjait Budapesten, amely az egykori osztrák-magyar monarchia fővárosai között szállítja majd a turistákat jövő évtől. Ünnepélyes keretek között, tűzoltózenekari kísérettel várták a fővárosi Nyugati pályaudvarra nyolcvanöt utassal érkező Majestic Imperator-Train de Luxe osztrák nosztalgiavonatot vasárnap. A Majestic Imperator nevű cég modernizált császári luxusvagonjai már 1991 óta szolgálják a turisták igényeit, Magyarországra eddig csak időnként, egy-egy napos utakra érkeztek. Ezért a jövőben a magyar turizmus képviselőivel és szereplőivel együttműködve szeretnék rendszeressé tenné és több naposra kibővíteni a Budapest-Bécs közötti utakat.



Terveik szerint 2011 májusától indítanának charter- vagy menetrendszerinti luxusjáratokat, amelyek összekötnék a két, történelmében és kultúrájában is sok hasonlóságot mutató fővárost.

Johann Narrenhofer, az Osztrák Szövetségi Vasutak nosztalgiavonatokért felelős igazgatója közölte, hogy a Magyarország és Ausztria közötti vonal kiszolgálására összesen tizenegy felújított kocsi készül el egy éven belül: a normál vagonokat Csehországban építik át az egykori királyi és császári szalonvagonok terveinek megfelelően.

A bérelt kocsik igény szerint vontathatók nosztalgia vagy modern mozdonnyal, és menetrend szerinti normál vonatokhoz is csatlakoztathatók.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó