Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Az üzlet szabadidőben is figyelmet igényel

Szerző: Gábor János, forrás: hirado.hu – 2014-05-01 08:58:12

A kosnak (márc.20. – ápr.19.) a mai a befelé fordulás és önvizsgálat napja, de túlzásokba eshet, könnyen bántó önkritikába fordulhat. Mivel környezetével sem túl kíméletes, valószínűleg alaposan megríkat másokat. Ne most akarjon tehát rendet teremteni a bonyolult érzelmi helyzetekben, jobban jár, ha munkájára, pénzügyeire koncentrál a hosszú hét vége ellenére is.

A bikának (ápr.20. – máj.20.) még mindig a munkájára, pénzügyeire kellene a legintenzívebben koncentrálnia, miközben a családi légkör fagypont alá süllyed. Amennyiben hozzátartozói úgy érzik, elhanyagolja őket, epés megjegyzésekkel adnak hangot nemtetszésüknek. Mivel meglehetősen bosszantja, hogy még most sem kapcsolódhat ki tetszése szerint, nagy kísértést érez, hogy kirúgjon a hámból.

Az ikrek (máj.21. – jún.20.) sokkal szétesettebb, mint az előző napokban, annak ellenére is, hogy feladataira kellene koncentrálnia,. Egy enyhébb egészségi probléma, megfázás, gyomorrontás is lelassíthatja: hiába, ön nem az az ember, aki hosszabb időn keresztül képes a monotonitást elviselni. Haladjon hát a kisebb ellenállás irányába: ne követeljen túl sokat magától, akár ágyban is maradhat.

A rák (jún.21. – júl. 22.) össze-vissza kapkod, vagdalkozik, az egyik problémát oly módon „oldja meg”, hogy teremt helyette három másikat. Ez bizony így marad, ameddig ennyire türelmetlen. Minél jobban kapálódzik, csapong, annál több sérülés éri. Szerencsére van megoldás a helyzetére: némi humorral, játékossággal és fantáziával enyhíthet a görcsön és rövidesen újra a régi lehet.

Az oroszlán (júl.23. – aug.22.) az átmeneti pénzzavarát ne kölcsönökkel enyhítse. Érdemi segítség helyett ugyanis valószínűbb, hogy költekezési szokásairól fogják kioktatni, rosszabb esetben ráfizetéses üzletet köt. Ha erőt merít álmaiból, látomásaiból talán még ötlete is támad, hogyan kellene áthidalnia a nehézségeket. A környezetváltozás talán pénzügyeire is jó hatással lenne.

A szüzet (aug.23. – szept.22.) a szabadnapok ellenére szakmai, egzisztenciális aggályok foglalkoztatják, s ez eltereli figyelmét  a közös családi programokról is. Ennyire nem kellene komolyan vennie a helyzetet: ön is tudja, hogy ma nem sok mindent tud előmozdítani. Csatlakozzon inkább barátaihoz, vegye ki a részét  a mókás, mozgalmas közös programokból, csak arra vigyázzon, túl ne lépje kereteit.

A mérleg (szept.23. – okt.22.) legszívesebben egész nap a barátaival, ismerőseivel tereferélne, de egy függőben levő, nagyobb feladat nyomasztja. Bár tisztában van azzal, hogy inkább egy vizsgára, valamilyen más megmérettetésre kellene készülnie, nehezen tudja rászánni magát a koncentrált cselekvésre. Higgye el, csak a kezdet nehéz: a puszta szöszmötölés több idejét veszi el, mint a  tényleges teendő!

Bár a skorpió (okt.23. – nov.21.) igazán ragaszkodós típus, nehezen viseli, hogy partnere annyira kisajátítja, mintha be akarná kebelezni. Ma nehéz lesz dűlőre jutniuk, hiszen ha kicsit eltávolodik, heves féltékenységi jelenetet kockáztat, ha pedig ennyiben hagyja a dolgokat, egy idő után már levegőhöz sem fog jutni. Hivatkozzon munkájára, ezt az alibit párja is elfogadja.

A nyilas (nov.22. – dec.21.) a terveit nem tudja olyan könnyen elfogadtatni, mint általában. Üzletfeleit, munkatársait, akik korábban lelkesen igent mondtak, ma újra meg kell győznie szempontjairól. Emiatt hajlamos lehet felkapni a vizet, hiszen mégiscsak hobbijával, szórakozással szerette volna tölteni a napját. Ne sajnálja azonban az időráfordítást: most hosszabb távon is támogatókat találhat.

Bár úgy tűnt, hogy a bak (dec.22. – jan.20.) ügyei mozgásba lendülnek, ma mégis csak behúzott kézifékkel haladhat. Ha épp tanul, valamilyen publikáción dolgozik el kell fogadnia: az ismétlések, átfogalmazások nélkülözhetetlenek a későbbi sikerekhez. Szomszédokkal, rokonokkal, ismerősökkel is vitákba keveredhet: racionális érvekkel védekezhet az érzelmi manipuláció ellen.

A vízöntőnek (jan.21. – febr.18.) nincs oka kifejezett panaszra, de úgy érzi, bevételei jócskán alulmúlják igényeit. Fel a fejjel: jóllehet a közeljövőben beljebb kell húznia a nadrágszíjat, nagyszerű alkalma adódik, hogy új, jövedelmező stratégiákat dolgozzon ki, feltérképezze a gyarapodás lehetőségeit. El sem hiszi mennyi, akár rövidesen is kamatoztatható készséggel rendelkezik!

A halak (febr.19.- márc.19.) otthonában nagy a felfordulás: a meghibásodó műszaki cikkek a hosszú hét vége miatt a szokásosnál is nagyobb bosszúságot okozhatnak. Partnere és csemetéi szintén próbára teszik a türelmét - önnek pedig még az eddigieknél is több fantáziára lesz szüksége ahhoz, hogy mederbe terelje a feszültséget. A kreatív tevékenységek most is sokat használnak.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó