A "Csőrület", az ötletgazda által kitalált fantázianév, de tényleg utal az elkészített finomságra, tényleg őrületesen finom. Nem egy egyszerű húsos palacsinta, ez annál sokkal több...
A palacsintához
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 ek petrezselyem (vágott)
- 2 dl tej
- 1.5 dl szódavíz
- 5 dkg vaj
- só ízlés szerint
A töltelékhez
- 250 g mozzarella (nagy), (füstölt sajttal is isteni)
- 2 db paradicsom
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 8 dkg pulykamell sonka
A besamelhez
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 4 dl tej
- szerecsendió ízlés szerint
- só ízlés szerint
Így készítsd el:
- Egy mély tálban kevés tejet, a lisztet, a felvert tojásokat és a petrezselymet mixerrel alaposan összekeverjük.
- Folyamatosan hozzáadjuk a többi tejet és a csipetnyi sót.
- Szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük.
- Közben kockákra vágjuk a mozzarellát, és felaprítjuk a meghámozott paradicsomokat.
- Finomra vágjuk a hagymát, fokhagymát és vékony csíkokra szeleteljük a finom sonkaszeleteket.
- Az olívaolajban megfonnyasztjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a sonkát és 5 percig mérsékelt lángon pároljuk.
- A besamelhez az olvasztott vajban nagyon világosra pirítjuk a lisztet, állandóan kevergetve felengedjük tejjel, szerecsendiót, sót teszünk bele.
- A pihentetett tésztához hozzáadjuk a felolvasztott vajat, felspricceljük a szódával, majd kiolajozott sütőben 8-10 db nagyméretű palacsintát sütünk belőle.
- A besamel és a paradicsomos szósz felét elosztjuk a palacsintákon és feltekerjük.
- A maradék besamelt a tálba öntjük, a palacsintákat belerakjuk, befedjük a maradék paradicsomos szósszal, meghintjük a mozzarella darabkákkal, és forró sütőben kb. 15 percig sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Ilyen lesz:
Köszi, forrás: www.nosalty.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!