Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

A legjobban fizetett hírességek - meg fogsz lepődni!

Szerző: Gábor János, – 2011-09-14 12:31:16

Nem találnátok ki, hogy ki vezeti a Forbes Magazin szerint a legjobban kereső férfi hírességek listáját! A pasast Tyler Perrynek hívják, és a nálunk teljesen ismeretlen "Madea-filmekkel" kaszált hatalmasat.



Ezekben a komédiákban nőnek öltözve ő maga alakítja a főszerepeket, de forgatókönyvíróként és rendezőként is jegyzi őket. Ehhez jön még két, nálunk szintén nem látható sorozat jogdíja is. Az eredmény 130 millió zöldhasú, 2010 májusa és 2011 májusa között!



A lista 2. helyén a megaproducer, Jerry Bruckheimer foglal helyet, 113 millió dollárral. A híres filmes a Johnny Deppnek is szépen fialó Karib-tenger kalózai széria negyedik epizódjával, az Idegen vizekennel kaszált nagyot, ugyanis a mozi vastagon meghaladta az egy milliárd dolláros összbevételt, világszerte (lepődj meg: máris készül az ötödik). Bruckheimer a tévés bevételei kapcsán sem panaszkodhat: ő birtokolja a CSI-franchiset is. Van még kérdés, hogy mit keres itt?



Nagy nevet találunk a dobogó alsó fokán is. Steven Spielberg ugyan nem rendezett semmit a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága óta (joggal vezekel érte), de producerként több filmben is benne volt a keze (például az idei nyár egyik blockbustere, a Super 8), így kereshetett 107 milliót, egy év alatt. A mérlege 2012-re biztosan feljavul, mert két filmmel is készül az ünnepekre. Korábban dicsértük a Tintin kalandjai, az unikornis titkát, és fanyalogtunk kicsit a Hadak útjánon, ám kétségtelen, hogy a témaválasztás, az időzítés és a láthatólag profi kidolgozottság alapján kasszasikerek lesznek.



A lista első igazi meglepetése az ezek szerint még mindig nagyon jól kereső, negyedik helyet bitorló Elton John! Az énekes egy év alatt 100 millió dollárt énekelt össze, csak a legutóbbi világ körüli turnéján! Jól fialhatnak ugyanakkor a jogdíjak és a rendszeres árverések is, amelyeken különböző csecsebecséit árusítja ki. Igaz, utóbbi bevételek inkább az AIDS-kutatásokat segítő alapítványa bankszámláira kerülnek...



90 millió dollárral lett 5. Simon Cowell. A valamikori American Idol-producer és zsűritag ugyan tavaly elhagyta a produkciót, feküdt kicsit a pénzén, de nemrég aláírt az X-faktorhoz, amelyben újra egy asztalhoz kerül korábbi társával, a szintén az Idolban bíráskodott énekesnővel, Paula Abdullal. Finoman szólva is ütőképes páros, valószínűleg nem kevés zöldhasút hoz nekik az újabb együttműködés...

A lista további helyezettjei: 84 millió dollárral lett 6. a sikerkönyv-szerző James Patterson (az ő regényéből készült például A pók hálójában c. Morgan Freeman-film, és most forog a szintén az ő tollából származó Én, Alex Cross, amelyben Jean Reno is szerepel), 7. Oprah pártfogoltja, dr. Phil McGraw, aki 80 milliót szedett össze a praxisában.



A 8. helyen Leonardo DiCpario foglal helyet. A színész arról is híres, hogy remek szerződéseket köt, hiszen rendre belefoglaltatja az ún. "first-dollar-gross"-passzust, ami annyit tesz, hogy nem filmjei tényleges hasznából részesedik, hanem százalékot kap minden egyes eladott mozijegy után. Így jöhetett össze a 2010-es Viharszigetből és az Eredetből mintegy 77 millió dollár, Leo bankszámlájára.



A filmsztárt a rádiós császár, Howard Stern követi: 76 milliót hozott neki a műholdas adóval, a SiriusXM-mel kötött legutóbbi megállapodása - övé a 9. hely. A 10-re került a szűk körű klub egyetlen sportolója, Tiger Woods, aki a golfpályáról és a reklámokból származó bevételeiből 75 millió zöldhasút szedett össze.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Megvan a tüdőrák ellenszere?


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó