Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

A Facebook tönkreteszi a házasságod

Szerző: Bneu Edina, – 2011-04-06 10:24:41

Ötből egy házasság a közösségi portálok miatt megy tönkre – ez derül ki az amerikai válóperes ügyvédek körében végzett felmérésből.

A házasságfelbontással foglalkozó szakemberek 80 százaléka szerint a kapcsolatokban a fő feszültségforrás az internetes közösségi portálok használata. A könnyű ismerkedés áldatlan hatásai hazánkban is érezhetőek.

Kétségtelen, hogy a válások jelentős részénél külső kapcsolat játszik közre – magyarázta dr. Vidákovics Béla Zsolt válóperes ügyvéd. – Emellett gyakran hallom az ügyfeleimtől, hogy a Facebookon keresztül próbálnak meg nyomozni a párjuk titkai után. Ennek érdekében akár a biztonsági jelszót is igyekeznek feltörni. Így gyakran olyan információkat szereznek párjukról, amelyeket egyáltalán nem feltételeztek volna róluk: fény derülhet a házastárs titkos életére. A csalódást pedig kevesen tudják feldolgozni, tönkremegy a szerelem.

Geist Klára párterapeuta is egyre gyakrabban találkozik olyan esetekkel, ahol a külső kapcsolat a világhálón jött létre. Mindenképpen megkönnyíti az ismerkedést a közösségi portálok használata – mondta a szakpszichológus. – Ezek létrejöttét azonban a meglévő kapcsolatban fellépő hiányok teszik lehetővé. Ilyenkor, ha felbukkan egy régi szerelem vagy egy évek óta nem látott ismerős, könnyebben lobban lángra az, aki boldogtalan házasságban él.

A szociológus szerint a legnagyobb veszélyt az ideálok kergetése jelentheti. A közösségi portálokon mindenki a legelőnyösebb képet teszi közzé magáról, és a legjobb oldalát igyekszik megmutatni, ez pedig egy válságba jutott házasságban élőnek megadhatja a végső lökést ahhoz, hogy elhagyja párját – véli Szilágyi Gyula szociológus. – A kockázat nélküli ismerkedés lehetősége szintén komoly kísértést jelenthet, ám a félrelépésekre végül általában mindenképp fény derül, így megromolhat a házasság - írja a Blikk.

 

(Blikk)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó