Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

87 éve született Grace Kelly

Szerző: Engel Nóra, vous.hu – 2016-11-12 13:42:01

1929-ben, Grace Kelly amerikai színésznő, monacói hercegnő (Gyilkosság telefonhívásra). A 20. század egyik leggyönyörűbb asszonyának számított, férfiak ezrei hevertek a lába előtt. Életét mégis beárnyékolta valami, depresszióval küzdött és boldogtalan volt. Legalábbis ezeket tudtam meg, amikor úgy döntöttem, kiderítem, milyen is volt Monaco hercegnéjének igazi arca. Íme, néhány érdekesség a 87 évvel ezelőtt született Grace Kellyről!

Hirdetés 

Hirdetés 

 

III. Rainer herceg nem az első férjjelölt volt Grace Kelly életében. A monacói herceggel kötött házassága előtt a neves divattervező, Oleg Cassini menyasszonya volt. Az amerikai származású divattervező ekkor már nem akármilyen hírnévnek örvendett. Ő tervezte ugyanis Amerika legdivatosabb first ladyje, Jackie Kennedy máig emlegetett ikonius ruhatárát.

Karrierje során számtalanszor szerepelt monacói bélyegeken, de Amerikában az első színésznőként érte a megtiszteltetés, hogy szerepeljen egy bélyegen 1993-ban. Érdekes, hogy a tengerentúli kiadáson egyszerűen Grace Kellynek nevezték, elhagyva ezzel minden nemesi megszólítást. Ugyanebben az évben a monacói kormány szintén kiadott egy emlékbélyeget a hercegné képével, ezen már hercegnének szólítva.

Nevét úgy tűnik, nem véletlenül kapta. Grace (jelentése: kegyelem) maga volt a kegyelem megtestesítője. 1959-ben Ausztria kormánya kitüntetéssel jutalmazta, amiért segítséget nyújtott a Magyarországról orosz megszállás elől menekülőknek. Aktív, de visszafogott résztvevője volt minden háborús erőfeszítésekkel kapcsolatos csoportoknak és hozzájárult a monacói vöröskereszt elismeréséhez.

Az igazi Grace Kelly című életrajzi könyv szerint a hercegnő megjósolta korai halálát. Halála előtt nem sokkal egy híres médiumhoz, Frank Andrewshoz fordult: "Mindig volt egy rossz előérzetem, hogy autóbalesetben fogok meghalni. Így lesz?" 1982. szeptember 13-án, 52 éves korában a hercegnő autóbalesetben halt meg.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó