Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

77. szülinapját ünnepli Korda Gyuri bácsi

Szerző: Lukács Kata, zene.hu – 2016-01-04 15:30:25

1939-ben, született Korda György táncdalénekes, sportriporter (Szeretni kell, a Lady Karnevál). Pályáját 19 évesen egy szilveszteri este kezdte. Az első szerződését ugyanennyi idősen , 1958 nyarán a Budagyöngye kerthelységében kapta, ahol ezer ember is elfért. Negyven forintot kapott.

Hirdetés 

Hirdetés 

 

Korábban Egy kábelsodró gyárban segédmunkásként dolgozott. Ötven kilós vasakat kellett gúlába rakni, és az első nap után tudta, hogy mindent csinálna csak ezt nem. Később takarító lett, de ehhez se volt nagy kedve. Elkezdett munka közben énekelgetni, amit annyira megszerettek a kollegák, hogy mondták, hogy csak daloljon, ők majd összetakarítanak helyette. Akkor már tudta, ez lesz a jövő!

A Táncdalfesztiválok idején négyszer nyerte el a legjobb előadói díjat.

Korda bevallotta egyszer elment egy lehetőség mellet, de soha nem fogja megtudni, hogy igazi lehetőség volt-e. A Budapest körszállóban énekeltem 1966-ban, és hozott neki a pincér egy amerikai névjegykártyát egy úrtól. De ő visszaüzente, hogy dolga van, nem ér rá. Így is volt, egy hölggyel kellett foglalkoznia. Aztán ’74-ben volt kint Amerikában, éppen akkor lett vége a híres zenés tévéműsornak, a Ed Sullivan-shownak. Amikor rendezgette a névjegykártyákat, talált egyet: 302-es szoba, Henry O. Moore, a Ed Sullivan-show managere. Kiderült, hogy a hatvanas években kelet-európai tehetségekre vadászott.

A nyolcvanas évek elején ismerkedett meg a vokál énekesnő Balázs Klárival, akit rövidesen feleségül vett. Kölcsönös inspirációjuk művészetük kiteljesedését, Korda esetében megújulását is jelentette.

 A népszerű táncdalénekes a sporttelevízió póker közvetítésénél segédkezik. 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó