Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

76 évesen is csúcsformában Linda Gray

Szerző: Lukács Kata, nlcafe.hu – 2016-09-12 15:42:24

1940-ben született Linda Gray színésznő a Dallas sorozat Samanthaja. Modellként kezdte a karrierjét. Mire betöltötte a húszat, már több mint négyszáz reklámban szerepelt. A Dallasban epizódszerepet szántak neki, de zseniális játékénak köszönhetően főszereplővé nőtte ki magát! 

Hirdetés 

Hirdetés

Színésznőként leginkább csak epizódszerepeket kapott. Eredetileg a Dallas is csak egy átmeneti, kisebb állomás lett volna az életében, ráadásul Samantha karakterét nem akarták a főszereplők közé a készítők. Linda Gray azonban brillírozott a szerepben, és az első pár rész után ő is állandó lakókocsit kapott a többi szereplővel együtt, egészen 1989-ig színesítette a Ewingok és a Southfork birtokon élők életét.

A 76 éves Linda Gray a tökéletes példája annak, hogy egy nő idősebb korábban is szép, és van még olyan nő Hollywoodban, aki képes méltósággal megöregedni. Ellentétben kolléganőjével, az egykori Pamelával, aki a sok műtét miatt úgy fest, akár egy lufi.

Amikor 4 évvel ezelőtt a sorozatbeli férjét alakító Larry Hangman elhunyt, Linda Gray volt az, akit megkért a stáb, hogy üzenjen a Dallas rajongóinak. „Larry megosztotta velünk a tehetségét és hihetetlen életszeretetét. Ha rá gondolunk, jusson eszünkbe, hogy mit mondana, ha itt lenne velünk, azt mondaná: ne aggódj, légy boldog, és érezd jól magad!”

Linda többször nyilatkozta, hogy szinte feldolgozhatatlan számára színésztársa halála. „Larry volt a legjobb barátom. 35 éven át volt a támaszom, a bizalmasom. Tehetséges, kreatív, nagylelkű, figyelmes és vicces ember volt, tele szeretettel.”

Két érdekesség a Dallasról:

A szerkesztőség kedvence a következő tény: Jockey feleségét az eredeti sorozatban Sue Ellennek hívják, mi magyarok kereszteltük át Samanthára, mivel hangzásra (szú elen) túlzottan hasonlított egy rovarra.

A vadkapitalista sorozatot eredetileg 1978-1991-ben gyártották és adták le az Egyesült Államokban. Hazánkban csak 1990 decemberében tűzték műsorra a politikai erők megváltozásának köszönhetően.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó