Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

750.000.000 $ - ennyi egy jegy a Holdra!

Szerző: Gábor János, – 2012-12-07 13:25:32

Komolyan gondolja a Golden Spikes Company a magánholdutazást. A NASA egykori szakemberei által vezetett cég 2020 és 2030 között 15-25 fizető utasra számít. Egy út fejenként oda-vissza körülbelül 750 millió dollárba fog kerülni, ezért tehetünk egy kiadós sétát a Hold felszínén, élvezhetjük a sivár holdi tájat és az égen ragyogó Föld látványát, vagy éppen a földinél hatszor kisebb súlyunk adta új lehetőségeket.



Amint azt sejteni lehetett, stílusosan az utolsó holdraszállás, az Apollo-17 indítása 40. évfordulójának előestéjén jelentette be a Golden Spikes Company nevű cég, hogy turistautakat kíván indítani a Holdra. Természetesen nemcsak a Hold körüli pályára, hanem a Hold felszínére. A feladat nem egyszerű, de az optimista nyilatkozatok szerint az első repülés akár már 2020-ban megtörténhet.

Erős az igazgatótanács

Megfigyelők szerint a cég - ahogy mondani szokták - "nem kispályás", legalábbis, ami az igazgatótanács összetételét illeti. Annyi bizonyos, hogy egy sor komoly szakembert tudtak felvonultatni. A cég elnök-vezérigazgatója egy ismert bolygókutató szakember, Alan Stern, a NASA tudományos programjainak korábbi vezetője. Az igazgatótanács elnöke Gerry Griffin, a Johnson Űrközpont korábbi igazgatója és az Apollo program repülési igazgatója. Tagjai között egykori NASA mérnökök és űrhajósok éppúgy megtalálhatók, mint a magánűripar jeles képviselői. Ott találjuk Newt Gingrich republikánus politikust, aki egykor a képviselőház elnöke volt, és elnökjelöltként letette a voksát egy holdbázis létesítése mellett.

Részletek az [origo]-n!
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó