Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

70 éve kamerázták le először Marilyn Monroe-t

Szerző: Lukács Kata, life.hu /stylemagazin.hu – 2016-07-19 16:09:24

1946-ban, először lépett a kamerák elé Marilyn Monroe. Milliók rajongtak, sőt rajonganak még ma is érte, az igazi Marilynről, vagyis Norma Jeane-ről mégis szinte semmit nem tudnak az emberek. Jöjjön most néhány olyan érdekesség, amit egy valódi rajongónak tudni érdemes.

Hirdetés 

Hirdetés 

Norma Jane alig volt 12 hetes, amikor anyja először nevelőszülőkhöz adta. A következő évei elég hektikusan teltek: több nevelőcsaládnál is élt, sőt még egy árvaházat is megjárt. Ezután 7 évesen egy rövid időre visszakerülhetett az édesanyjához, ám életük nem volt idillinek mondható. Az addig is roppant kiszámíthatatlan anyuka ugyanis teljesen összeomlott, úrrá lett rajta az idegbaj, és elmegyógyintézetben kötött ki. Így a kislány további gyermekéveit is nevelőszülőknél és árvaházakban töltötte.

Ikonikus szőke fürtjeit sem a természetnek köszönhette, Marilyn barnának született.

A legtöbben buta szőkének tartották, pedig igencsak művelt volt. Az IQ-ja 168 volt, ami magasabb, mint Albert Einsteiné volt. Sőt, kiderült, hogy magasabb Stephen Hawking vagy Bill Gates IQ-jánál is. Mozartot és Beethovent hallgatott, a kedvenc írói pedig Dosztojevszkij, Shaw, Salinger és Hemingway voltak.

Csak 50 dollárt kapott egy meztelen képéért. Legalábbis 1949-ben ennyit fizetett neki a Playboy Magazin. Az más kérdés, hogy később 500 dollárt kapott ugyanezekért a képekért.

A szűk ruha, amit akkor viselt, mikor elénekelte Kennedynek a Happy Birthday-t 1 millió dollárért kelt el. Jelenleg az ő egykori ruhái érnek a legtöbbet. Volt, amelyikért 1,3 milliárd forintot fizetett egy gyűjtő.

A kedvenc almazöld Pucci ruhájában temették el.

Egykori férje, Joe DiMaggio húsz éven keresztül, hetente háromszor vitt friss virágot a sírjához, mert ígéretet tett Marilynnek.

A zenész Marilyn Manson nevét két személynek a nevéből kölcsönözte: Marilyn Monroe és Charles Manson. Ezzel a jó és a rossz együttes meglétét akarta kifejezni.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó