Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

68 éves lett Vikidál Gyula énekes, színész

Szerző: Lukács Kata, vikidal.com – 2016-01-25 15:40:46

Ma ünnepli 68. szülinapját Vikidál Gyula Liszt Ferenc-díjas magyar énekes. Aki nemcsak a zenei, de a színházi világban is otthonosan mozog. egy ország szeretett bele a P.Mobil együttes frontembereként, a Koppányként való alakításáról nem is beszélve. 

Hirdetés 

Hirdetés 

Énekesi pályáját egy ÍRIS nevű amatőr zenekarban kezdte tizenhét évesen. A kétéves sorkatonai szolgálat befejezése után a GEMLER együttes szólistájaként folytatta amatőr pályáját. Rövid sikeres próbálkozások a GESAROL, a PANNÓNIA, a POP, majd a REKORDER nevű csapatokkal. Közben tanulmányokat folytatott a Vasutas és az ORI zeneiskolában, mely szakmailag  nagyban hozzájárult, hogy 1974-től  az első vonalban tehette le névjegyét az örök emlékű P.MOBIL, DINAMIT és P.BOX együttesek dalszerzője, szövegírója és frontembereként.

 

Színházi munkája mellett, egy különleges trió, az MHV, majd a BOXER együttes tagjaként  folytatta rockénekesi pályáját. Ma, ha ideje engedi, alkalmanként a méltán népszerű MOBILMÁNIA zenekarral lép a rock and roll színpadára.

Színészként első szerepét, a Városmajorban bemutatott,Máté Péter-S. Nagy István: Krízis című produkciójában kapta. A darab megbukott, őt viszont felfedezték a színház számára.

A következő szerepet az István, a király című rockoperában kapta, ő alakította Koppányt. 1992-től a Madách Színház társulatának tagja.

2004-ben, a szóbeszédet követően beismerte, hogy 1981 és 1986 között Dalos fedőnéven szóbeli jelentéseket adott az állambiztonságnak, mások mellett Nagy Feróról, noha többek szerint használhatatlanokat.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó