Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

63 éves lett a Bon Jovi dobosa Tico Torres

Szerző: Lukács Kata, borsa.hu – 2016-10-07 10:40:14

1953-ban született Tico Torres, a Bon Jovi zenekar dobosa, az alapító tagjai közé tartozik. A dobos Torres kubai szülőktől származik, Manhattanben nőtt fel. 14 évesen meg is vásárolta első dobfelszerelését és tanár nélkül, önmagát oktatva fejlesztette tudását.

Hirdetés 

Hirdetés 

Fiatal korában jazz rajongó volt és Joe Morellotól tanulta el a zenélést. 1969-ben a  Six Feet Under nevű bandában játszott. '83-ban mielőtt Bon Jovival dolgozott volna, egy élő turnén vett részt  Joe Cerisano aka Silver Condor-al.

Olyannyira tehetséges volt, hogy hamarosan a helyi koncerteket komoly stúdiómunka váltotta fel, Tico mielőtt társaival megalapította a Bon Jovit olyan énekeseknek dobolt, mint Chuck Berry, Cher, Miles Davis és Alice Cooper. Nem sokkal később megismerkedett John Bon Jovival, aki kilenc évvel fiatalabb nála, majd rövid időn belül a dobosa lett.

Meghatározó szerepe volt abban, hogy a Bon Jovi a kilencvenes évek egyik sláger zenekara legyen.

A zenélés mellett csak úgy, hobbi szinten sokat rajzolgatott, akármerre is járt. A kilencvenes évek elején úgy döntött, hogy komolyan veszi ezt a hobbit és ahogy a dobolást gyerekkorában, úgy a festészetet is tanár nélkül kezdte el egyre jobban elsajátítani. Képeit sokáig csak a közeli ismerősök és családtagok láthatták, hosszas rábeszélés után egyezett csak bele, hogy a nagyközönség is láthassa azokat. Nem kell mondani, hogy óriási siker övezte a bemutatót, a képek fele azonnal el is kelt. Tico Floridában saját galériát nyitott, Art De Tico néven.

Van egy weboldala, ami a divatról szól, a neve Rock Star Baby.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó