Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

53 éves lett Seal az R&B királya

Szerző: Lukács Kata, zene.hu / glamouronline.hu – 2016-02-19 10:40:27

Ma ünnepli 53. szülinapját Seal soul és R&B énekes. Világszerte 30 milliónál is több albumot adott el, háromszoros Brit Awards és négyszeres Grammy-díjas.

Hirdetés 

Hirdetés 

 

A híres énekes, Seal sebhelyes arca egy egyelőre gyógyíthatatlan betegség oka. Egy ritka autoimmun-betegséggel, a lupusszal küzd, ennek tulajdonítható arcbőrének deformációja.

Seal a '80-as évek végén, megismerkedett egy bizonyos Adamskivel, és még '90-ben tető alá hozták Seal énekével a Killer című darabot, ami aztán az év egyik legnagyobb slágere lett.

Ilyen sikerrel a háta mögött sikerült lemezszerződést szereznie, és 1991-ben ki is adta első szólóalbumát. Az első lemez legnagyobb slágere a Crazy névre hallgatott. Aztán néhány évig jött a lassú víz partot mos effektus, kevesebb eladás, kisebb slágerek, majd 1995-ben a Kiss From a Rose a Mindörökké Batman film betétdala lett.

2010-ben egy fekete-fehér klip a “Secret” című zenéhez készült, benne Seal és Heidi Klum a sztár egykori felesége egy ágyban, ruha nélkül simogatják, csókolgatják egymást. Azok szerint, akik ott voltak a felvételkor, a pár olyan volt a forgatáson, mint a friss szerelmesek. A jelenetek olyan merészre sikeredtek, hogy magára a dalra már nem könnyű odafigyelni.

Ugyanebben az évben Seal európai turnéjának egyik állomása Pécs volt, a stúdiólemezét népszerűsítő koncert Európa kulturális fővárosának rendezvényei közül az egyik legkiemelkedőbb volt.

Azóta az álompárként emlegetett szerelmesek elváltak 2012-ben a kettőjük között lévő kibékíthetetlen ellentétek miatt. Seal azt állítja Heidi félrelépett a testőrrel, a szupermodell pedig az énekes dühkitöréseire hivatkozott.

Több késleltetés után végre visszatért régi önmagához, és Seal 7 néven tavaly megjelent az új korong.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó