Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

512 ló nyerít az új elektromos autóban!

Szerző: Gábor János, – 2010-02-24 11:23:38

Már a Koenigseggtől függetlenül mutatkozik be a Quant elektromos szuperautó újabb változata a Genfi Autószalonon. Életnagyságú makettként a tavalyi Genfi Autószalonon mutatkozott be a Quant névre keresztelt szuperautó. Hivatalosan Koenigsegg logóval, bár a svéd márka az NLV Solar AG-vel együttműködésben készítette.



Utóbbi cég úttörőnek számít Svédországban a napelemes és elektromos technológiák terén. A Quant is lényegében az NLV-nek köszönhető, a Koenigsegget kérte meg, hogy tervezze és építse meg a jövő autóját, amelybe az NLV újszerű megoldásait is beépíti.

Tavaly még egyszerű showcarként mutatkozott be a négyüléses Quant, az idei Genfi Autószalonon debütáló változat már közelebb van a szériagyártáshoz. Az idei modellhez a Koenigseggnek nincs köze, teljes egészében az NLV munkája.


A Koenigsegget kihagyták a buliból

A hátsókerék-hajtású Quantot két indukciós elektromotor mozgatja, együttes teljesítményük 512 lóerő, 714 Nm-es csúcsnyomatékkal. Sebességváltó nincs, az NLV szerint a kétmotoros kialakítás miatt nincs rá szükség.

5,2 másodperc alatt gyorsul százra a tanulmány, vázát karbonszálas anyagból építették a súly lehető legalacsonyabban tartása érdekében. Az akkumulátorokat szintén az NLV tervezte, súlyuk 450 kiló, a cég szerint semmilyen veszélyes anyagot és nehézfémet, így lítiumot sem tartalmaz.

A FAES névre keresztelt rendszer akár húsz perc alatt újratölthető, hatótávolsága 450-500 kilométer, napelemek is segítenek az energiaellátásban. A Quant természetesen hasznosítja a fékezéskor keletkező energiát is.

Deluxe Magazin
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó