Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

45 éves lett Bayer Friderika

Szerző: Lukács Kata, starity.hu – 2016-10-04 10:41:39

Ma 45 éves Bayer Friderika, aki már gyermekkorábban eldöntötte, hogy énekesnő szeretne lenni . Zenei általános iskolába járt. Tizennégy éves kora óta folyamatosan képezte a hangját. A Rock Színház musical stúdiójában színészmesterséget és színpadi mozgást tanult.

Hirdetés 

Hirdetés 

21 évesen a Magyar Rádió Sztárkereső című műsorában énekelt. A következő évben, 1994-ben pedig jött az áttörés: a Táncdalfesztivál, amely rövid időn belül ismertté tette Friderikát.

Az esélytelenek nyugalmával indult a Magyar Televízió által rendezett Táncdalfesztiválon, amelyen a Kinek mondjam el vétkeimet? című balladával az első helyen végzett, így ő kapta a lehetőséget, hogy Dublinban képviselhesse hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Friderikának sikerült az, ami magyarnak még soha sem: döntőbe jutott, és a negyedik helyen végzett. Ekkor az egész világ felfigyelt az egyszerű öltözetű, csengő hangú énekesnőre.

Egy hónappal a versenyt követően megjelent első albuma Friderika címmel, ami hamarosan aranylemez lett. Még ebben az évben megkapta az EMERTON-díjat, majd Arany Zsiráf-díjjal tüntették ki.

1995-ben részt vett a Sopoti Fesztiválon, ahol olyan világhírű előadók mellett léphetett fel, mint Annie Lennox és Chuck Berry.

Az Unilever cég - féléves közvéleménykutatás után - Friderikát választotta reklámarcnak a Lux tusfürdő termékcsaládjához. A kampányhoz promóciós dal készült Úgy illesz hozzám címmel. Ezt követően Friderika országjáró turnéra indult.

A turné után hamarosan elkészítette második, majd harmadik lemezét is. Utóbbi egy egészen különleges, vidám hangvételű lemez lett, amelyről a Feltárcsáztad a szívemet a hazai rádiók egyik leghallgatottabb slágere lett 1998-ban.

Friderika immár 20 éve a Hit Gyülekezete tagja. Férjével rendszeresen járnak az egyház istentiszteleteire. A Vidám vasárnap című műsorában látható , ahol a Hit Gyülekezete zenekarában énekel.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Kevesen voltak az Oktoberfesten


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó