Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

44 éves lett Geri Halliwell az egykori Spice Girl

Szerző: Lukács Kata, starity.hu – 2016-08-06 13:41:51

1972-ben született  Geri Estelle Halliwell énekesnő (Spice Girls). Pályafutását táncosnőként kezdte, de volt fotómodell, és műsorvezető is. Valódi sikereit a Spice Girls lánycsapat körében aratta, ahol Ginger Spice-ként a vörös, szőke csíkokkal tarkított sörényéről lehetett felismerni.

Hirdetés 

Hirdetés

A Spice Girls megalakulásakor ő volt a szexi lány, mindenki így tekintett rá, majd saját kérésére megváltoztatták a csapatban kialakult becenevét vöröskére, mert állítása szerint egyáltalán nem akar kihívó lenni, és nem akarja, hogy az emberek ezért figyeljenek rá. Meg is változott a róla kialakult kép, hiszen hamarosan erős női attitűdje és függetlensége miatt emlegették a ’90-es évek egyik legsikeresebb hölgy előadóját.

Négy nagy korongot adott ki a csípős lányokkal (Spice, Spiceworld, Forever, Greatest Hits), melyekkel két első és két második helyet ér el az angol slágerlistán. Az együttesből elsőként vált ki 1998-ban.

Egyedül is megállta a helyét

1999-ben megjelentette első szóló albumát Schizophonic címmel, amiről rögtön dobbantott egy slágerrel: ’Look at Me’. Erről a kiadványról hangos szerzemény volt még a ’Mi Chico Latino’ és a ’Lift Me Up’.

A kisasszony második LP-je a ’Scream If You Wanna Go Faster’ (2001), azaz sikíts, ha gyorsabban akarsz menni. Erről örökre emlékezetes marad a rajongók számára a Bridget Jones naplójának betétdala, az ’It’s Raining Man’, amivel a United World Chart-on (a világ toplistáinak összegzése) a második helyig jutott.

Ha nem énekel akkor mesekönyveket ír, két önéletrajzi könyve jelent meg, Popstar (magyarul Megasztár) műsorokban zsűrizik, karitatív tevékenységet folytat, az ENSZ nagyköveteként tevékenykedett, a mellrák veszélyeire hívta fel a figyelmet kampányaival.

Geri viaszszobra a londoni Madam Tussaud kiállítótermében található, a panoptikumban.

Geri Halliwellt (44), az egykori Spice Girls tagját csókkal köszöntötték. Július végén a Hungaroringen. A népszerű lánybanda tagja Christian Hornernek, a Red Bull Racing brit csapatfőnökének a kedvese.

2015. május 16-án házasságot kötött, a Formula–1-ben dolgozó csapatfőnökkel.

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó