Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

41 éves 50 Cent világhírű rapper

Szerző: Lukács Kata, starity.hu /tomi6230izene.eoldal.hu – 2016-07-06 15:41:48

1975-ben, született 50 Cent, amerikai rapper. Anyja Sabina kokainkereskedő volt,8 éves koráig nevelte, ez után a nagyszülei lettek a gyámjai.12 évesen anyjához hasonlóan ő is drogdíler volt. 2000-ben felhagyott ezzel a tevékenységgel,rájött,hogy inkább zenész szeretne lenni.

Hirdetés

Hirdetés 

Először Jam Master Jay, a Run-D.M.C. DJ-je karolta fel, aztán a Trackmasters producerduó készített vele felvételeket, köztük a vicces How To Rob (teljes címén: How To Rob An Industry Nigga) sikerdalt, ami arról szól, hogyan rabol ki több tucat nagy fekete sztárt hősünk, ám ezt nem kellett volna, mivel nem sokkal a kislemez megjelenése után megkéselték, majd a bemutatkozó albuma, a Power Of The Dollar tervezett megjelenése előtt néhány héttel kilenc golyót kapott (hetet a lábába, egyet kezébe és egyet az arcába). 50 Cent ezt is túlélte.

Eminemről kiderült, hogy 50 Cent-rajongó, a lemezcégek megrohamozták a golyóálló (mellényben járó) rappert, ám ő végül Eminem és Dr. Dre cégeinek, a Shadynek és az Aftermath-nak a közös egymilliós ajánlatát fogadta el.

2003 februárjában jelent meg a debütáló albuma a Get Rich or Die Tryin' ,ezen szerepel a legnépszerűbb dala az In Da Club és a szintén nagy sikerű P.I.M.P.

Majd saját lemez kiadója lett,a G-Unit Records,ebben több sikeres rapper működött közre,mint például Lloyd Banks.2005-ben megjelenítette a The Massacre nevű almbumát,amin olyan szerzemények halhatóak,mint a Candy Shop és a Disco Inferno.

2007-ben kiadta a harmadik  hanglemezét is ezen a legsikeresebb műve,a Justin Timberlake és Timbaland közre működésével készített Ayo Technology.

Könyvet is dobott piacra  50 Cent Gengsztertörvények címen. Miben hasonlít Napóleon, Julius Caesar és Mózes 50 Centhez? Mindnyájuk erejének forrása a félelem teljes hiánya. A drogárusból lett zenész túl sok veszélyes helyzetet élt át az utcán ahhoz, hogy bármitől is megijedjen, röviden és tömören meleg helyzeteket vetít előre ebben a kötetben.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó