Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

37 éves a vadóc énekesnő P!nk

Szerző: Lukács Kata, szeretlekmagyarorszag.hu/starity.hu – 2016-09-08 11:00:24

1979-ben született P!nk amerikai énekesnő, színésznő, dalszerző. Alecia Beth Moore, vagy művésznevén; P!nk egy háromszoros Grammy díjas énekesnő. Az extravagánsságáról ismert előadó lemezei világszerte több millió példányban keltek el. Emellett lelkes állatvédő, és a filmezést is kipróbálta már. 2015-ben az UNICEF nagykövete lett.

Hirdetés 

Hirdetés 

Édesapja már kislány korában énekelt Neki, és már ekkor eldöntötte, ha felnő, rock sztár szeretne lenni.

Művésznevére több alternatíva is létezik, hogy miért is ragadt rajta:

1; Pink kislányként gyakran elpirult, innen kapta becenevét

2; Pink a Kutyaszorítóban című Tarantino filmből választott nevet: a Steve Buscemi által játszott Mr. Pink inspirálta.

Első bandáját, a Middle Groundot már középiskolás korában megalapította, ám nem igazán értek el kimagasló eredményeket.

14 évesen klubokban lépett fel, hogy csillapítsa zene iránti szenvedélyét.16 éves korában tagja lett egy atlantai R&B együttesnek, a Choise-nak. A banda végül felénekelt egy lemeznyi anyagot, de végül nem adták ki debütáló albumukat.

2000. április. 4.-én megjelent első önálló stúdióalbuma, a Can’t Take Me Home. Pink egy évvel később zsebelhette be első Grammy díját is, méghozzá a Lady Marmalade dalért a Legjobb Pop együttműködés kategóriában. AZ MTV VMA-n pedig elnyerte az Év videoja díjat.

Az album dalai közül a Feel Good Time lett a Charlie angyalai: Teljes gázzal című film egyik betétdala is. Pink fel is tűnik a filmben, néhány jelenetben, egy motorverseny szervezőt alakított. A Trouble című daláért pedig megkapta második Grammy díját is a Legjobb női rock előadás kategóriában.

Az MTV Video Music Awardson Get the Party Started című kislemezével besöpörte a Legjobb női videó és a Legjobb táncos videó díjakat.

2006 június 18-án hazánkban a T-Mobile Kapcsolat koncerten a több százezer főt vonzó szuperkoncert vendége Pink volt. 2009 március 24-én Budapestre érkezett, hogy a Funhouse című turnéjával elbűvölje a magyar közönséget.

P!nk négy év után 2012. Szeptember 18.-án jelenteti meg sorrendben a 6. nagylemezét The Truth About Love címmel. A visszatérés igazán sikeresnek mondható, hisz ez az énekesnő első number one albuma az USA-ban. A lemez az Egyesült Államok 3. legjobban fogyott lemeze lett a 2012-es esztendőben. Pink-et csak Madonna és Justin Bieber tudta maga mögé utasítani. Az Album első kislemeze, a "Blow Me (One Last Kiss)"

Pink lelkes állatvédő hírében áll. Évek óta a PETA támogatója. Az énekesnő karakán természetét mi sem bizonyítja jobban, hogy nem fél tettlegességig fajulni. 2003-ban levelet írt az angol William hercegnek, melyben kritizálta a rókavadászat miatt, melyet a herceg előszeretettel űzött.

2006-ban magának a brit királynőnek, II. Erzsébetnek is írt, melyben az énekesnő nem tetszését fejezte ki, hogy valódi medve szőrből készült kucsmát használnak a királyi testőr gárda tagjai, és a királyi tüzérség tiszteletbeli tagjai.

Az énekesnő a Bi Bi magazinnak adott interjújában elismerte, hogy biszexuális.

Idén tavasszal érkezett az első új dala, a Just Like Fire, ami az Alice Tükörországban filmzenéje is egyben.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó