Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

35 évvel ezelőtt tarolt első lemezével a Duran Duran

Szerző: Lukács Kata, rockbook.hu – 2016-02-02 15:40:00

1978-ban John Taylor basszusgitáros és iskolatársa, Nick Rhodes megalapította a Duran Duran nevű brit pop együttest, melynek nevét Roger Vadim híres sci-fi filmjéből a Barbarellaból, illetve annak egyik szereplőjétől kölcsönözték.

Hirdetés 

Hirdetés 

 

Sikereiket a 80-as években érték el. 1981-ben jelent meg első albumuk, a Duran Duran, amit még tizenegy album követett 2007-ig. A legendás felállás: Simon Le Bon - ének, gitár, harmonika Nick Rhodes - billentyűsök, gitár, ének John Taylor - basszusgitár Andy Taylor - gitár, ének Roger Taylor - dob

A kezdetben Hazel O'Connor előzenekaraként fellépő quintet hamar elkezdte a sikerek gyártását, ami elsősorban a videoklippeknek volt köszönhető. Ők voltak az első olyan újhullámos, romantikus zenét játszó együttes amely a televíziónak köszönhette világsikerét. A zenészek fotogén szempontok szerinti megkreálása, a videók és a színpadkép látványcentrikus megtervezése, a dalok beillesztése a népszerű irányzatokba (új romantika, futurista pop, film betétdalok) mind hozzájárultak, hogy a Duran Duran a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb és hatásosabb együttese, a tinik bálványa legyen.

A Wild Boys eredetileg nem egy új albumra, hanem egy dokumentumfilmhez készült, a rajongók visszajelzése miatt csináltak hozzá egyáltalán videóklipet - végül a világ szinte összes országában slágerlista vezetővé vált és a mai napig a zenekar egyik legismertebb slágere.

Is There Something I Should Know című nótájukat a NASA a Mars kutatóprogram hivatalos dalává tette.

A zenekar a kezdetektől szorosan kapcsolódott a divat világához is, olyan nagynevű divatházak kérték fel őket együttműködésre, mint a Gucci, a Fendi vagy a Dior. 2011-ben Milánóban külön Stílus Díjat kaptak, amelyet a város polgármestere adott át a tagoknak. 2012-ben koncerteztek legutóbb hazánkban nagy sikerrel!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó