Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

35 éve csatlakozott az Iron Maidenhez Dickinson

Szerző: Lukács Kata, rockbook.hu – 2016-09-26 15:42:25

1981-ben, az Iron Maiden zenekarhoz csatlakozott Bruce Dickinson énekes. Zenei pályafutását helyi amatőr zenekarokban kezdte, mint a Styx, a Speed valamint a Shots. 1979-ben csatlakozott a Samson nevű hard rock/heavy metal együtteshez, ahol "Bruce Bruce" művésznéven némi ismertségre is szert tett. 1981-ben hagyta el a Samsont állítólagos zenei nézeteltérések miatt. Röviddel azután, még 1981-ben, Dickinson lett az Iron Maiden új énekese, és az együttes Az Iron Maidennel töltött időszakban számos nagy hatású lemezt készített, amely világhírt hozott számára és minden idők egyik legjobb heavy metal énekesének kiáltották ki.

Hirdetés

Hirdetés 

’93-ban kilépett a zenekarból, hogy szólópályáját egyengesse. Dickinson a metal és a rock zene számos különböző stílusát öleli fel. Az Iron Maidenből való távozása utáni években négy szólóalbumot készített, majd 1999-ben visszatért az együttesbe.

A The Number of the Beast nem csak az Iron Maiden egyik legjobb albuma a mai napig, hanem vitán felül egy örök heavy metal klasszikus. Dickinson "áriázós" énekstílusa a csapat védjegye lett. A The Book of Souls című album világkörüli turnéjával érkezett idén július elsején a VOLT fesztiválra Sopronba a világ egyik legfontosabb metal bandája, az Iron Maiden a rajongók nagy örömére nem okoztak csalódást.

Az Iron Maiden híres kabalafigurája, Eddie the Head azért kapta ezt a nevet, mert eredetileg nem volt más, mint közönséges színpadi kellék. Egyetlen kísértetmaszkból (vagy nagy fejből) állt és a zenekari logó, illetve a dobcucc fölé függesztették ki.

Bruce Dickinsontól a vívás sem áll távol, 1985-ben kezdett ismerkedni s sportággal az Iron Maiden World Slavery turnéját követő pihenő időszakban. Az évtized második felében a brit tőrvívó ranglistán a 7. helyen jegyezték. 1989-ben klubjával együtt képviselte Nagy Britanniát az Európa-kupában.

Dickinson még repülőgépet is vezet, hivatásos kereskedelmi pilótaként egy Boeing 757-es charter gépet vezet az Astraeus légitársaság kapitányaként.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Derült égből Robbie!


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó