Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Őszi forró italok, hogy te is hamar átmelegedj!

Szerző: Lukács Kata, – 2013-11-22 11:28:17

Ősszel a legjobb hangulatfokozóknak a forró italok számítanak, amikből szerencsére bőséges a kínálat. Lássuk a legfinomabbakat, melyek még az esős és ködös napokat is szebbé teszik!

Forró csoki


Az ősz nagy slágere a forró csoki, amin egyáltalán nincs mit csodálkozni. Ez az ital egyszerre ötvözi a legkedveltebb édességet, a kellemes forróságot, és az évszakra jellemző hangulatot. A számtalan variációnak köszönhetően a legkülönfélébb csoki csodákat kóstolhatjuk meg, s akár otthon is elkészíthetjük poralapból, vagy éppen a hagyományos módon, olvasztott csoki segítségével.



Forralt bor

Bár sokan leginkább téli italként tartják számon a forralt bort, valójában bátran fogyaszthatjuk már ősszel is, elvégre ekkor van igazán szezonja a bor alapanyagának, a szőlőnek. Forralt bort otthon ugyancsak rettentően könnyen készíthetünk, hiszen csupán némi felvizezett borra, fahéjra, szegfűszegre és kevés mézre lesz szükségünk a készítésekor. Az ínyencek persze variálhatnak az ízvilággal, kísérletezhetnek narancsos, vagy éppen vegyes, fehér-vörösboros verziókkal.


Almapuncs

Az alma tipikus őszi gyümölcs, a belőle készült alkoholos ital pedig felejthetetlenné teszi ezt az időszakot. A frissen facsart, vagy éppen boltba vásárolt almalevet fel kell forralni, ízlés szerint fűszerezni, karikákra vágott naranccsal és citrommal összefőzni. Ezután a forró lébe belekerülhet a választott alkohol; a célra a legjobb a rum, vagy a pálinka.




Rumos tea


Ősszel előtérbe kerülnek a teák, köztük a gyógyhatású, szárított növények, a gyümölcsös verziók, és természetesen a felnőtteknek való, alkoholos változatok is. A rumos tea sokak kedvence, s nem véletlenül: pillanatok alatt átmelegít, jó kedvre derít, és még finom is. A teával összekevert alkoholos ital természetesen lehet más is, nem csupán rum, de az ízesítésről (fahéj, szegfűszeg, méz) ebben az esetben sem érdemes elfeledkezni.

Karamellás tej


Kicsik és nagyok számára is hatalmas kedvenc lehet ez az ital, hiszen amellett hogy forró, isteni finom is, s egy kis változatosságot tud hozni a szürke délutánokba. A karamellás tej elkészítése rettentően egyszerű: egy edényben cukrot kell karamellizálni, amit aztán felöntünk tejjel, végül pedig egy kevés fahéjjal ízesítjük az elkészült italt.



Melange

A melange egy kávékülönlegesség, amit mindenképpen érdemes megkóstolnod, ha idáig még nem ittál belőle. Készítésekor tulajdonképpen a tejeskávét ötvözik a latteval, a melange különlegességét mégis az ízesítésként használt méz adja meg. Éppen ezért lesz igazán őszi, édes és finom ez a kávéfajta.


(men.hu)


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó