Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

291 éve született a nők bálványa Casanova

Szerző: Lukács Kata, mult-kor.hu / hazipatika.com – 2016-04-02 13:40:48

1725-ben született Giacomo Casanova nőcsábász. Neve fogalommá vált: ő a férfiasság, a hódítás, a szexuális potenciál szimbóluma már több mint kétszáz éve.

Hirdetés 

Hirdetés 

 

Casanova a XVIII. század érdekes figurája, amolyan kalandor lovag. Kispapként kezdte pályafutását, de jogot is tanult, hét nyelven beszélt, írt filozófiai értekezéseket és színpadi darabokat egyaránt. Hol itt, hol ott tűnt fel Európában, igazi világát a postakocsik, állomások, fogadók jelentették.

A terjedelmes, több mint négyezer oldalas visszaemlékezése nemcsak a XVIII. századi történelem, életmód, szokások, divat kutatásának gazdag forrása, hanem különleges kultúrtörténeti emléke a korabeli szexualitásnak is. A kalandor ugyanis emlékiratát nőügyei mentén szerkesztette: művében több mint száz nővel való kalandját írta le.

A legendás nőcsábász mozgalmas élete során Európa-szerte számos nővel került kapcsolatba. Szép számmal voltak közöttük kurtizánok, de hajadon lányok, cselédek, férjes asszonyok, sőt apácák is. Imádták a nők - a legenda szerint híres potenciálja miatt (melyet állítólag kucsmagomba fogyasztásával igyekezett karbantartani).

Casanova minden egyes szerelmi kalandja előtt felfújta juh- vagy disznóbélből készített óvszerét, hogy meggyőződjön annak épségéről.

Ami a férfiúi "teljesítményt" illeti, a szakemberek nem tartják kiemelkedően magasnak Casanova nőügyeinek, kalandjainak számát. Állítása szerint a "szüzességét" 11 éves korában veszítette el, és 73 éves koráig élt, így a minden bizonnyal aktív férfias időszaka is több évtizedre, akár negyven évre is tehető. Ha így számoljuk, az a 144 nő, akinek a meghódításáról beszámol, évente csupán 3-4 új ismeretséget jelentett, ami egy ilyen zaklatott, kalandos életet élő, folyton úton lévő férfi esetében természetesnek is tekinthető. Sosem házasodott meg.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó